Direct naar artikelinhoud

Laatste optreden Black Sabbath wereldwijd op witte doek

Black Sabbath in 2013: Ozzy Osbourne, Tommy Iommi en Geezer Butler.

Toen de Britse hardrocklegende Black Sabbath op 4 februari in thuishaven Birmingham het podium besteeg, bleek de laatste show van The End tournee ook de allerlaatste te zijn. Voor wie dit concert of een show van die tournee heeft gemist, is er nu soelaas, zo heeft teamrock.com bericht.

Op 28 september, en alleen die dag, zal in 1.500 filmzalen verspreid over de wereld de concertfilm "Black Sabbath: The End of The End" te zien zijn. De toeschouwers krijgen ook een kijkje achter de schermen, en zullen bijvoorbeeld meemaken hoe de band in de studio twee songs speelt die niet op de setlist staan.

Black Sabbath ontstond in 1969 en brak het daaropvolgende jaar al door met het album en de song Paranoid.

Over de jaren heen was de band qua personeelsbezetting een duiventil, met als enige constante gitarist Tony Iommi. Zanger en enfant terrible Ozzy Osbourne bouwde ook een succesvolle solocarrière uit.

Drumspullen te koop

Bill Ward, oprichter en drummer van Black Sabbath, verkoopt overigens zijn drumspullen. Sinds gisteren kunnen mensen slagwerkmateriaal dat in de studio en tijdens optredens door Ward is gebruikt via de Official Bill Ward Reverb Shop kopen.

Tussen de spullen zit volgens Ward veel historisch materiaal. Zo zijn onderdelen van het drumstel te koop dat gebruikt werd bij de opnamen van de eerste lp van Black Sabbath.