© Foto Kurt

Spaanse zomerhit heeft Antwerpse roots

De Spaanse zanger Alvaro Soler (24) scoort een dikke zomerhit met El Mismo Sol. Zwoele latinmuziek, met zowaar een Belgisch kantje. “Mijn grootmoeder woont in Brasschaat”, zegt Soler. “En ik hou van de Noordzee.”

JAN RUYSBERGH

Alvaro Soler is de Spaanse zanger die met El Mismo Sol dé zomerhit van 2015 scoort – naast El Perdón van Nicky Jam & Enrique Iglesias – en die morgenavond op het podium van Pop Up Live zijn ding staat te doen.

Opmerkelijk: hoe zuiders het nummer ook klinkt, het heeft ook een Belgisch tintje. “Mijn grootvader was een Spanjaard, maar mijn grootmoeder is van Brasschaat”, vertelt Alvaro Soler. “Mijn moeder is dus half Belgisch, ik een kwart. Toen ik veertien was zijn we eens op familiebezoek gegaan in België. Ik herinner me dat we toen ook een dagje in Oostende doorbrachten. De Belgische zomers zijn wel wat koeler, maar ik hou van de Noordzee en het lekkere Belgische eten.”

Omzwervingen in Berlijn

Alvaro Soler werd geboren in Barcelona, waar hij samen met zijn broer en een vriend een popgroepje oprichtte. Begin dit jaar ging hij solo. “Ik ben via via in Berlijn beland. Ik schreef nummers voor andere mensen en zo liep ik ook twee producers tegen het lijf”, zegt hij. “Met hen heb ik El Mismo Sol gemaakt. Omdat we meteen het potentieel voor een zomerhit herkenden, zetten we er een Spaanse tekst op. Het nummer gaat nu heel Europa rond. Italië was het eerste land om het op te pikken, België, Frankrijk en Nederland volgden snel. Mijn grootmoeder vindt het natuurlijk fantastisch dat haar kleinzoon in België een hit heeft. Ze hoorde me deze week op Radio 2 en ze was apetrots dat ik in het radio-interview een paar woordjes Nederlands sprak. Dank u wel en (denkt na) .... anakin? Nee, dat is die kerel van Star Wars. Hoe was het ook weer? Aangename kennismaking, ja, dat is het.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER