© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fitnesstoestellen verenigen jong en oud

Drie gloednieuwe buitenfitnesstoestellen werden gisteren bij Woon- en Zorghuis Ten Kerselaere in gebruik genomen. Er wordt ook nog een bewegingspad aangelegd.

kvro

De toestellen kwamen er dankzij de hulp van de Heikantse Bierliefhebbers. Sinds 1997 steunen zij jaarlijks een ander goed doel. “Dankzij hun sponsoring van 8.500 euro konden we dit project realiseren”, vertelt directrice Veerle Nys van WZH Ten Kerselaere. “Ons doel is om bewoners, cliënten van de dagverzorging, het lokaal dienstencentrum, en mensen uit de buurt zo veel mogelijk in beweging te zetten. Zo kan ook de nabijgelegen Chiro en speelpleinwerking bijvoorbeeld van de toestellen gebruikmaken. Maar het gaat om meer dan alleen bewegen: gebruikers ontmoeten anderen in de gezonde buitenlucht en verrijken hierdoor in een klap ook hun sociale contacten. De toestellen zijn zo geplaatst dat er heel wat gebabbeld kan worden tijdens het sportuurtje.”

Van de drie geplaatste toestellen zijn er twee toegankelijk voor rolstoelgebruikers. “In de volgende weken volgt nog de aanleg van een bewegingspad met verschillende ondergronden waarop onze bewoners kunnen stappen”, weet Nys nog. “We organiseerden zelf een aantal activiteiten, waaronder een brunch, om de aanleg ervan mee te financieren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER