Leekens weg bij Lokeren, eerste kandidaten om hem op te volgen melden zich al

© BELGA

Georges Leekens staat niet langer aan het roer bij Lokeren. De trainer en de club hebben hun samenwerking stopgezet. Het thuisverlies tegen KV Oostende (1-2) van dinsdagavond was de druppel. “We zijn onderling overeengekomen dat het zo niet langer kon”, zei Leekens bij Joe FM. Beloftencoach Arnar Vidarsson wordt voorlopig interimtrainer in afwachting van een nieuwe hoofdcoach bij Lokeren.

Wim Conings en Wim Houttequiet

Lokeren bevestigde vanochtend het afscheid van zijn trainer op de clubwebsite. “Een aantal factoren ligt aan de basis van deze beslissing”, verklaarde woordvoerder Herman Van de Putte . “De mindere prestaties en resultaten spelen uiteraard een rol. Daarnaast klikte het niet meer met sommige spelers, maar dat heb je wel in elke club.”

Huidig beloftencoach en oud-speler Arnar Vidarsson neemt ad interim over van Leekens. Lokeren zal nu op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. “Wij hebben een aantal kandidaturen binnen maar voorlopig steekt niemand er bovenuit”, zegt Van de Putte. “We gaan geen overhaaste beslissingen nemen. Vandaag verwacht ik alvast nog geen aankondiging van een nieuwe coach. Het is nu aan sportief directeur Willy Reynders om werk te maken van de opvolging.”

© Wim Houttequiet

Spelers krijgen nieuws pas te horen op club

Doordat de beslissing van trainer en club pas in de nacht van dinsdag op woensdag genomen werd, wisten een aantal spelers naar eigen zeggen nog van niets bij hun aankomst voor de ochtendtraining. Anderen hadden het nieuws al via de pers vernomen. Voor de training werden de spelers toegesproken door sportief directeur Willy Reynders, die hen meteen ook nog eens op hun plichten wees. De training zelf werd geleid door interimtrainer Arnar Vidarsson en assistent Patrick Van Houdt. Van Georges Leekens, die nog geen afscheid nam van de spelers, of voorzitter Roger Lambrecht was er geen spoor.

“We moeten ons nu concentreren op Eupen en onze eigen taken”, vertelde aanvoerder Killian Overmeire in een eerste reactie. “Wat beslist wordt, dat is aan de club. Wij zijn ook nooit bij de voorzitter geroepen ofzo om onze mening over Leekens te geven. Maar het was al een aantal weken zo dat de druk werd opgevoerd. Dan weet je ook dat zoiets kan gebeuren als je verliest. De sfeer nu in de kleedkamer? Vrolijk is het niet, al heeft dat ook te maken met onze positie in het klassement en hoe we momenteel spelen. Het is niet enkel de trainer, maar ook de spelers die hun verantwoordelijkheid moeten opnemen.”

Leekens gaf al toelichting bij ontslag

Leekens heeft inmiddels toelichting bij zijn ontslag gegeven. “Ik ben vannacht met de voorzitter overeengekomen dat we het contract gaan stoppen”, zei hij bij Joe FM. “Ik heb gezegd: “Voorzitter, ik ben u drie maal zwaar komen helpen”, dan is het beter dat we afscheid nemen in onderling overleg. En dat is het feit. Wel weinig geslapen natuurlijk (lacht). Ik ben niet gelukkig met mijn vertrek. Zeker bij een man die altijd een vaderfiguur voor mij geweest is, maar ik wil ook niet in de weg lopen.”

© Photo News

Tijdens de match klonk het al “Leekens buiten” vanuit de thuistribune. Na afloop troepten enkele tientallen fans buiten samen om het ontslag van Leekens te eisen. “Het is vervelend als je de steun van het publiek niet krijgt, maar het was een minderheid die riep. Daar help je de groep niet mee”, zei Leekens daar gisteravond nog over.

Leekens trekt waarschijnlijk weer naar buitenland

Leekens nam een jaar geleden de fakkel over van Bob Peeters bij Lokeren. Hij wist de Waaslanders weg te loodsen van de degradatieplaatsen, maar dit seizoen verging het hem minder goed. Na de nederlaag tegen KV Oostende staat Lokeren slechts op één puntje van de laatste plaats.

Wat zal de toekomst nu brengen voor Leekens? “Nu ga ik kijken naar nieuwe horizonten en dat zal - denk ik - wel niet in België zijn. Ik heb veel aanbiedingen gehad die ik naast me neergelegd heb. Kameroen, waar Hugo Broos nu echt goed werk doet, in Qatar heb ik nog wat afgezegd. Zo waren er een vier à vijftal landen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen