Geen plaats voor Verbrugghe bij Lotto-Soudal

© Belga

Is Rik Verbrugghe op weg naar Lotto-Soudal? De krant Le Soir meldde gisteren dat beide partijen dicht bij elkaar stonden, maar een deal komt er finaal niet. Verbrugghe wilde graag aan de slag als Performance Manager, maar er is geen budgettaire ruimte voor een bijkomende functie binnen het Belgische team. Het management houdt vast aan de huidige staf met vier voltijds en twee halftijds tewerkgestelde ploegleiders.

jpdv

Het dossier Verbrugghe zou kaderen in de communautaire spanningen (zie pagina 8 van deze krant) die momenteel rond Lotto-Soudal hangen. Met manager Marc Sergeant en ploegleiders Mario Aerts, Herman Frison, Bart Leysen, Kurt Van de Wouwer, Marc Wauters en Frederik Willems bestaat de huidige sportieve omkadering louter uit Vlamingen. De aanstelling van de Waalse Verbrugghe zou wat van de spanning die daarover leeft binnen de raad van bestuur van de Nationale Loterij wegnemen.

Toch wegen de budgettaire beperkingen op dit moment zwaarder door dan de politieke druk en komt Verbrugghe tot nader order niet naar Lotto. Een streep door de rekening van de oud-winnaar van de Waalse Pijl, die dit seizoen uitstekend werk leverde als manager van IAM Cycling. Omdat die ploeg ophoudt te bestaan, is Verbrugghe al langer op zoek naar een nieuwe job. Cofidis blijft een optie, maar ook daar is het moeilijk om een plaats te vinden in de bestaande sportieve structuur.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen