© mye

Afscheid van verongelukte paardenfokker: “Vorig jaar nog doop van je dochter, nu staan we bij jouw urne”

In het Oost-Vlaamse Ursel is woensdagochtend afscheid genomen van paardenfokker Björn Van Bunder (32). De Sint-Medarduskerk van de Knesselaarse deelgemeente was veel te klein om alle rouwenden een zitplaats te bieden. Van Bunder overleed eerder deze maand na een zwaar ongeval op de E17 in Zele.

mye

Ongeveer tweehonderd mensen volgden de pakkende dienst op een groot scherm naast de kerk. Van Bunder kwam om het leven begin augustus nadat zijn auto werd verpletterd door een truck bij de werkzaamheden op de E17 in Zele.

Zijn echtgenote Joline Meulewaeter zat ook in de wagen en zij werd zwaargewond. Momenteel ligt ze nog in het ziekenhuis. Samen hebben ze een dochtertje Lisanne.

Kracht

“Vorig jaar was je hier in juli voor het doopsel van je dochter en nu staat je urne hier”, zei een aangeslagen pastoor Jef De Bodt.

Van Bunder was een bekend en graag gezien figuur in de Wase paardenwereld. Zo was hij onder meer lid van de Sint-Niklase afdeling van Belgian Warmblood (BWP). “Op een van de laatste vergaderingen zei je nog hoe gelukkig je was met je Joline en jullie Lisanne. We zullen nu Joline de kracht geven om verder te vechten”, aldus een bestuurslid in haar toespraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER