© GvA

© GvA

© GvA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Brechtse producent van laadarmen breidt uit naar Singapore

De kans is groot dat u chocolade eet, brandstof tankt of medicijnen slikt die via de laadarmen van het Brechtse Wiese Europe werden geladen of gelost in de haven of bij bedrijven. De producent is wereldwijd actief en startte onlangs een nieuwe productie-eenheid op in Singapore.

Elke Lamens

Wiese Europe heeft zich gespecialiseerd in de productie van laadarmen waarmee gassen en vloeistoffen in vrachtwagens, treinwagons of schepen kunnen geladen worden. “We beperken ons bewust tot de sectoren chemie en voeding”, stelt oprichter en algemeen bestuurder Chris Jacobs.

De keuze voor Singapore was niet evident, want het aantal industriegronden is er eerder beperkt. “De prijzen zijn er ook torenhoog, maar Singapore kan aan de hoge kwaliteitseisen en garanties voldoen, wat veel moeilijker zou zijn in de omliggende ‘goedkopere’ landen als Maleisië en Indonesië”, benadrukt Jacobs. “Zo sparen we ook hoge transportkosten lange transittijden uit.”

Op de site in de Smederijstraat in Sint-Job-in-‘t-Goor beschikt Wiese Europe over 10.000 vierkante meter bedrijfsterreinen. Elk jaar groeit het bedrijf met 15 procent, innoveert continu en is bezig met een wereldwijde expansie. Er werkt een veertigtal medewerkers in Brecht die samen een jaarlijkse omzet van zes miljoen euro genereren. In Singapore zijn er momenteel 9 medewerkers verantwoordelijk voor de productie, en twee bedienden actief voor de verkoop en administratie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER