© Kioni Papadopoulos

Tomorrowland 2016 vlekkeloos verlopen: op naar twee weekends in 2017?

Tomorrowland heeft een vlekkeloos twaalfde sprookje geschreven. Met dank ook aan de strenge maar goed georganiseerde controles in onzekere tijden. Wat staat de uitbreiding naar dat dubbele feestweekend in 2017, waar Boom en Rumst zelf om vragen, eigenlijk nog in de weg?

doro, stla, jati, lydh

Dimitri Vegas mocht samen met zijn broer Like Mike traditiegetrouw Tomorrowland zondag om middernacht afsluiten. Deze keer deden ze dat ‘op grootmoeders wijze’, met een vinylset.

180.000 festivalgangers konden daarna tevreden naar huis gaan. Zo’n 200 onder hen glimmend van trots, met een herinnering voor het leven. Zij hadden een tatoeage laten zetten bij een van de zes tattoo-artiesten in de nieuwe tattooshop van Tomorrowland.

© jati

Of het festival volgend jaar twee weekends plaatsvindt, zoals de gemeenten Boom en Rumst zelf graag zouden willen, valt nog af te wachten. “De 180.000 tickets waren in een flits uitverkocht, en ook de tickets voor de buren vlogen de deur uit”, vertelt woordvoerster Debby Wilmsen. “Uit Rumst kwamen bijvoorbeeld 6.000 aanvragen, terwijl er slechts 8.000 inwoners zijn. Het is dus een denkpiste om twee weekends te organiseren. We zouden dan natuurlijk twee keer dezelfde line-up houden, zodat mensen niet geneigd zijn beide weekends te komen.”

Herbeleef Tomorrowland 2016 hier

IN BEELD. Tomorrowland dag 3

IN BEELD. Tomorrowland dag 2

IN BEELD. Tomorrowland dag 1

© Kioni Papadopoulos

“Bitter weinig incidenten”

De politiezone Rupel heeft het het afgelopen weekend extra druk gehad door Tomorrowland, maar meldt bitter weinig incidenten. “De enige dingen die we konden vaststellen, waren overlast door dronken festivalgangers, sommigen onder hen vielen buurtbewoners lastig”, vertelt Fabienne Brusselmans van politiezone Rupel. “Daarnaast werden ook enkele kleine diefstallen gemeld, bijvoorbeeld van iPhones.”

Zondag werden 45 polsbandjes van festivalgangers doorgeknipt omdat ze betrapt werden met drugs op zak. Negen onder hen waren dealers. Vrijdag werden 48 polsbandjes doorgeknipt, zaterdag waren dat er 60 wat het totaal op 153 brengt.

© Kioni Papadopoulos

Tomorrowland in cijfers

De twaalfde editie van Tomorrowland had opnieuw 16 podia, verspreid over provinciaal domein De Schorre. Het terrein is 35 hectare groot, camping DreamVille is goed voor nog eens 45 hectare en daar staat het 17de podium.

In totaal werkten zo’n 8.000 mensen mee aan het festival: ruim 5.000 waren op het terrein aanwezig, de 3.000 andere werkten buiten de festivalmuren. “Het gaat dan vooral om catering en shuttlediensten, maar evengoed mensen die de ontvangst in hotels voorzien”, legt woordvoerster Debby Wilmsen uit. Ongeveer 400 artiesten kwamen in actie.

De 180.000 tickets, 60.000 per festivaldag, waren in minder dan een half uurtje uitverkocht. “We verwelkomen meer dan 200 nationaliteiten.

© Kioni Papadopoulos

Stijlvol afscheid van People of Tomorrow

Zo’n 19.000 festivalgangers tekenden in op het Global Journey-programma en kwamen naar Tomorrowland met het vliegtuig, een internationale trein of bus. Iets meer dan 10.000 onder hen kwamen via de luchthaven van Zaventem en zullen de komende dagen ook via Zaventem naar huis terugkeren. Om nog even in Tomorrowlandsfeer te kunnen blijven, trakteert Brussels Airport hen op een afterparty die de magie van het festival een dagje langer laat duren.

Een paarse loper op de luchthaven en Tomorrowland-hostessen brengt passagiers van Connector naar de plaza voor Pier A waar een live DJ hen opwacht in een betoverende tuin met grote vlinderboom. In enkele restaurants op de luchthaven kunnen passagiers een Tomorrowland-menu bestellen. Het feest is er niet enkel voor festivalgangers, alle passagiers die door Pier A lopen kunnen meegenieten en krijgen zo een unieke kans om de mystieke sfeer van het festival even te beleven.

© Kioni Papadopoulos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER