Onvruchtbaar na trappen in onderbuik

Michael B. uit Binche is tot twee jaar voorwaardelijk veroordeeld nadat hij een rivaal zo hard in de onderbuik had getrapt, dat hij onvruchtbaar is geworden. Hij moet ook een schadevergoeding betalen.

tg

Tijdens een banale ruzie werd Michael B. zo kwaad dat hij zijn rivaal enkele fikse karatétrappen in de onderbuik verkocht. Het slachtoffer viel kermend van de pijn op grond en had medische verzorging nodig. Hij diende een klacht in tegen zijn aanvaller.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij door de trappen onvruchtbaar was geworden. De man legde voor de rechtbank in Charleroi een medisch verslag van zijn artsen voor die dat bevestigen.

De verdediging van Michael B. zei echter nergens een bewijs te vinden dat hij al niet steriel was voor de aanval. Zijn advocaten vroegen zich op de zitting ook af hoe het dan te verklaren viel dat zijn vriendin toch nog zwanger geraakte.

Het slachtoffer had die vraag duidelijk verwacht en haalde een attest van de fertiliteitskliniek boven om aan te tonen dat zijn vriendin zwanger geraakte door kunstmatige bevruchting. Een dure behandeling, waarvoor ze een schadevergoeding eisen.

De rechter veroordeelde Michael B. uiteindelijk tot twee jaar voorwaardelijk. Het bedrag van de schadevergoeding zal later worden bepaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen