Taylor Swift is 's werelds meest invloedrijke vrouw

© Photo News

Taylor Swift is de meest invloedrijke vrouw ter wereld. Althans volgens Fortune, het gerenommeerde Amerikaanse business magazine. Elk jaar maakt het een lijst op van de vijftig meest invloedrijke personen ter wereld. De zangeres bekleedt de zesde plaats, net achter de Indische eerste minister Narenda Modi en paus Fraciscus.

flb

Taylor Swift is al lang niet meer enkel een popprinsesje, maar vandaag de best betaalde vrouw in de muziekindustrie. Volgens Fortune verdiende ze de zesde plaats omdat ze meer dan wie ook social media beheerst zonder een gimmick van zichzelf te worden, ze zich niet laat doen door Spotify en enkele van haar trademarks en slogans liet registreren.

Ze timmert niet alleen aan de weg als artieste - haar album 1989 was vorig jaar het best verkopende - maar is ondertussen ook een gewiekste zakenvrouw geworden. Fortune beschouwt Taylor Swift als iemand die herdefinieert hoe artiesten in de toekomst voor hun muziek betaald zullen worden in een tijdperk van gratis streamen.

De top drie van meest invloedrijke mensen bestaat achtereenvolgens uit Apple-topman Tim Cook, president van de Europese bank Mario Draghi en de Chinese president Xi Jinping.

De volledige top 10:

1. Tim Cook2. Mario Draghi3. Xi Jinping4. Paus Fraciscus5. Narenda Modi6. Taylor Swift7. Joanne Liu8. John Roberts Jr.9. Mary Barra10. Joshua Wong

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen