Direct naar artikelinhoud

Geen ontslagen bij overname Vanden Borre door Fnac

Geen ontslagen bij overname Vanden Borre door Fnac

Er zullen geen ontslagen of afvloeiingen gebeuren bij het samengaan van elektroketen Vanden Borre en de Franse keten Fnac in ons land. Dat hebben beide merken vandaag gemeld.

De Franse groep Fnac nam Darty - het Britse moederbedrijf van Vanden Borre - al over in juli 2016. Nu komt het nieuwe bedrijf naar buiten met zijn toekomstplannen. Concreet verandert er niets aan de winkels van Fnac en Vanden Borre. Beide bedrijven bevestigden dat er ook geen ontslagen of afvloeiingen zullen plaatsvinden als gevolg van de overname.

De nieuwe entiteit zet in op de specifieke kenmerken van de twee merken en wil met een ruimer aanbod komen. Fnac-Vanden Borre wil zo zijn concurrentiepositie verstevigen. Een van de eerste stappen daartoe is de verhuis van het hoofdkantoor van Fnac Belgium. De personeelsleden zullen verhuizen naar Vanden Borre in Sint-Pieters-Leeuw na de zomer.

De groep Fnac Darty is vandaag goed voor meer dan 7 miljard euro omzet en telt meer dan 26.000 personeelsleden in 10 landen. Vanden Borre heeft 1.200 mensen in dienst en heeft 71 filialen.