RIJ MET ONS DE VOLLEDIGE RONDE

Het Nieuwsblad verkende voor U de 101e Ronde van Vlaanderen. Volledig, straat per straat. We deden dat ook op een unieke manier. Met een derny. Die rare brommers die op de piste rijden. Zo kan u nu zien waar de Ronde bij u passeert. Misschien wel aan uw voordeur. Rij met ons mee de Ronde, en geniet. José De Cauwer, dé wielerkenner van de commentatoren, voorziet bovendien veertien belangrijke elementen en passages van commentaar, bijgestaan door onze reporter Michaël Van Damme …

De 101e editie van de Ronde van Vlaanderen is 260,8 km lang. Plus 9,4 km stoet of parade van de renners tussen Antwerpen en Burcht, via de Waaslandtunnel. Met Antwerpen is de startplaats totaal nieuw. De aanloop naar de beruchte hellingen is nieuw, en de Muur van Geraardsbergen is terug. De Ronde is nieuw en toch nog zeer authentiek met een vertrouwde finale. Wie echter niet goed oplet op het Rondeparcours rijdt totaal verloren. Kasseistroken en hellingen volgen mekaar op, het is constant draaien en keren. Een doolhof voor wie niet voorbereid is.

Het Nieuwsblad verkende voor U de 101e Ronde van Vlaanderen. Volledig, straat per straat. We deden dat ook op een unieke manier. Met een derny. Die rare brommers die op de piste rijden of velen allicht nog kennen van de legendarische wegwedstrijd Bordeaux-Parijs. Die derny – we noemen hem voortaan Tommeke – reed voor u het hele parcours met meerdere camera’s. Onze dernyman was Walter Huybrechts. Hij reed al met alle groten der aarde op de piste en de weg. Tom Boonen, Fabian Cancellara, Chris Froome, Mark Cavendish, Iljo Keisse, Kenny De Ketele, Johan Museeuw. Ze kennen allemaal de derny van Walter.

Dankzij ‘Tommeke’ kan u nu zien waar de Ronde bij u passeert. Misschien wel aan uw voordeur. Rij met ons mee de Ronde, en geniet. José De Cauwer, dé wielerkenner van de commentatoren, voorziet bovendien veertien belangrijke elementen en passages van commentaar. Hij helpt u de nieuwe Ronde van Vlaanderen beter te begrijpen. U kunt maar beter voorbereid zijn als u zondag 2 april de Ronde van Vlaanderen wil volgen.

Om deze pagina te bekijken moet je eerst even inloggen.

Wachtwoord vergeten? Klik hier
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Mediahuis.