Te gedurfd of niet? Dit vindt BV-stylist van Melania Trump haar outfits in Brussel

Tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania, waren de ogen van de

fashion police

vooral op de first lady gericht. En het moet gezegd: het Sloveense ex-model kreeg (bijna) al haar punten. BV-stylist Jody Van Geert overloopt haar looks in ons land.

vwh

Toen ze aankwam in Brussel was de wereldpers unaniem: de 47-jarige Melania Trump zag er stralend uit in haar blauw-witte jurk van Michael Kors Collection (originele prijs 2.795 dollar via de officiële webshop), zeker in combinatie met haar bruine lokken wild gestyled. Jody Van Geert denkt dat die look nog net iets beter kon. “De geruite manteljurk was heel netjes, maar het motief is heel ondankbaar voor de pers. Het patroon heeft een hypnotiserend effect op (bewegend) beeld. Ik had voor iets anders gekozen. Het ontwerp zit haar wel als gegoten: dankzij de brede tailleriem beklemtoont ze haar slanke lichaamsbouw. Dit werkt minder bij kleine vrouwen omdat het dan net de bedoeling is om verticale lijnen te creëren - zonder onderbrekingen - die optisch verlengen.

© EPA

© AFP

© Photo News

Belgische mode

Voor het bezoek aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Laken en het Magrittemuseum, in het gezelschap van NATO-vrouwen, koos ze voor een Belgische outfit van Maison Ullens, een modehuis dat gevestigd is in onze hoofdstad. De rok en het jasje, opnieuw met tailleband, zijn gemaakt van beige leder. Ze combineerde haar outfit met pumps met slangenprint van Manolo Blahnik. “Een weloverwogen outfit”, vindt Jody. “Het is vrij zedig, maar tegelijk toch een gedurfde keuze waarmee ze dicht bij zichzelf blijft. Het valt me ook op dat ze voor een lichtere kleur ging toen koningin Mathilde er niet bij was. “Onze vorstin gaat vaak zelf voor lichte tinten. Het feit dat Melanie voor beige ging, duidt erop dat ze de rol van de koningin respecteert en haar steeds wil laten stralen. Bovendien geeft het haar krediet dat voor Belgische mode koos.”

© BELGA

© BELGA

© Photo News

© Photo News

Zwarte elegantie van Dolce & Gabbana

Voor het diner op het Koninklijk Paleis was Melania de enige van het NATO-gezelschap die voor een ander jurk koos. “Een zwarte, kanten jurk met boothals en bescheiden decolleté van het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabanna waar je tussen de 2.000 en 2.500 euro voor neertelt”, weet Jody. “Hier trekt ze opnieuw een goede kaart. De zwarte creatie is elegant en niet choquerend. Ze laat onze koningin uitblinken, wat nogmaals duidt op het feit dat de rollen zijn verdeeld en de status duidelijk was. Dit bezoek van Melania roept bij mij herinneringen op aan Eva Perón, die dol was op Dior-jurken. Haar man was niet overal graag gezien, maar ‘Evita’ kon op veel sympathie rekenen van het volk. Ik denk dat nu iets gelijkaardigs aan het gebeuren is. Melania Trump slaat de hand van haar man weg en de wereld denkt: “we begrijpen je.”

© BELGA

© REUTERS

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer