Surfen op het water van Hazenwinkel© Joris Herregods

BK kajak korte baan afgelast door besmet water

Johan Blondelle, de beheerder van het BLOSO-centrum Hazewinkel, de Belgische Kajakfederatie en de organisatoren van de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel hebben besloten om het Belgisch kampioenschap kajak korte baan 2014 van dit weekend niet te laten plaatsvinden wegens blauwalg in het wedstrijdwater.

Het BK zou gevaren kunnen worden tijdens het weekend van 4 en 5 oktober, maar dat voorstel kan pas komende vrijdag door de Technische Commissie worden besproken.

Deze maand worden tijdens het weekend van 27 en 28 september in principe ook de Belgische Roeikampioenschappen lange boten gevaren. Vorig jaar deed zich in het Hazewinkelse water hetzelfde probleem voor. Toen werd beslist de randwedstrijden, die in kleinere boottypes plaatsvonden, te schrappen. De titelraces in lange boottypes werden wegens daarin erg kleine kans om in het water terecht te komen dan toch geroeid.

Zwemdoortocht afgelast door besmet water

© LDN

© LDN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Er is mogelijk sprake van een bacteriële besmetting in het Bloso-domein Hazewinkel in Heindonk. De open waterwedstrijd die er normaal gezien komend weekend had moeten plaatsvinden wordt daarom noodgedwongen afgelast. Dat meldt de organisatie via een persbericht.

Deze week kwamen er bij BLOSO verschillende meldingen binnen van mensen die na een zwempartij, of na het surfen, last hadden van huidirritaties en maag/darmklachten. Er is dan ook een sterk vermoeden dat er een bacterie huist in het water.

Onder meer een aantal deelnemers van sportkampen klaagden over huidirritatie. De organisatie stelde zelf vast dat er op bepaalde plekken in het water een lichte drijflaag met een op olie lijkende vervuiling zichtbaar was.

Ondanks het vele voorbereidende werk is er in overleg besloten om de wedstrijden van dit weekend af te lassen. De andere activiteiten gaan wel normaal door, dus steeds welkom voor een pint, een babbel en op zaterdagavond is er onze kippendiner”, zo meldt de organisatie van de afgelaste Zwemdoortocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER