© Kristof Van Rompaey

Puts na-Tourcriterium strikt Mollema, Van den Broeck en Backaert als smaakmakers

Voor de tweede keer vindt op maandag 31 juli een na-Tourcriterium plaats in Putte. Als smaakmakers worden onder meer de Nederlander Bauke Mollema, Jurgen Van den Broeck en Frederik Backaert verwacht. Uit eigen streek fietst Sean De Bie mee, maar desondanks verschijnen ook in Putte geen truiwinnaars uit de Tour aan de start.

Kristof Van Rompaey

Zoals dat gold voor de meeste na-Tourcriteria in de regio, was het ook voor de organisatoren in Putte geen sinecure om een sterk deelnemersveld bij elkaar te verzamelen. “In totaal konden we 21 profrenners strikken en negen elites zonder contract", vertelt organisator Karl Haverbeke van de vzw Putse wielerdagen. "Het wordt steeds moeilijker om Tourrenners aan de start te krijgen, maar we zijn er toch in geslaagd om een buitenlandse topper als Bauke Mollema te strikken voor zijn enige criterium in de streek. Ook de Ier Daniel Martin verschijnt bij ons aan de start."

In navolging van vorig jaar, willen de organisatoren er -truiwinnaars of niet- toch een spetterend volksfeest van maken. De gemeente Putte trekt daarvoor zo'n 20.000 euro uit. "Vorig jaar zakten er naar schatting zo'n 8000 bezoekers af", aldus Haverbeke. "Dit jaar mikken we op zo'n 10.000 tot 12.000 gegadigden. Op het Kerkplein staat ditmaal ook een foodtruckfestival en we verwachten nog een aantal oud-wielercoryfeeën op bezoek."

Een dag voor het na-Tourcriterium vindt in Putte ook de eerste VABO Cycling Tour plaats. De recreatieve fietstocht moet samen met het criterium zorgen voor een tweedaags wielerfeest in de gemeente. "Tijdens de Vabo Cycling Tour kunnen kinderen een hindernissenparcours afleggen. Uit de deelnemers worden dan een aantal gelukkigen geloot die een dag later, voor de start van het criterium, een ritje op het parcours mogen maken met een van de profs. Dit jaar is er geen publiciteitskaravaan, dus nemen we meer tijd om de renners vooraf voor te stellen, onder andere op deze manier."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER