Agenten schieten 17-jarig meisje dood in commissariaat

© wellphoto - Fotolia

Enkele Amerikaanse agenten liggen onder vuur nadat ze een 17-jarig meisje doodgeschoten hebben in hun commissariaat. Het meisje had een wapen bij zich en bedreigde de agenten, waarna ze doodgeschoten werd. ‘Ik denk dat er iets is dat ze ons niet vertellen’, zegt haar tante.

Guy Stevens

Afgelopen donderdag meldde Kristiana Coignard zich rond 18.30 uur aan bij de politie in Longview, een stad in de Amerikaanse staat Texas. Het 17-jarige meisje vroeg of ze kon praten met een agent toen ze plots een wapen bovenhaalde. De bedreigde agenten reageerde meteen door vier keer op haar te schieten, wat Coignard niet overleefde.

De omstandigheden van de schietpartij zijn nog niet helemaal duidelijk. Zo weigert de politie nog om te communiceren over het type wapen dat het meisje bij zich had of over wat er precies gebeurd is.

‘Schreeuw om hulp’

Coignard woonde in Longview bij haar tante. ‘Volgens mij was het een schreeuw om hulp’, vertelde die aan Think Progress . ‘Volgens mij hadden de agenten wel iets voor haar kunnen doen, het zijn tenslotte volwassen mannen. Ik denk dat er iets is dat ze ons niet vertellen.’

Volgens haar tante sukkelde Coignard met mentale problemen, waaronder depressies en een bipolaire stoornis, sinds haar moeder overleed toen ze amper vier jaar oud was. Ze ondernam de laatste jaren twee zelfmoordpogingen, maar volgens haar tante ging het beter met haar sinds ze in december in Longview was komen wonen.

Een woordvoerster van de politie vertelde de tante en oma van Coignard dat de schietpartij zeker opgenomen werd door de bewakingscamera’s in het gebouw. Die werden (nog) niet vrijgegeven. De drie agenten die het meisje doodschoten, werden tijdelijk op non-actief gezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen