Doof je buitenverlichting tijdens de Nacht van de Duisternis

Op zaterdag 8 oktober blijft de verlichting aan Meerhoutse monumenten uit. Meerhout steunt zo de 21ste Nacht van de Duisternis.

Saskia Van Gestel

Te veel verlichting is niet zonder gevolgen. Het veroorzaakt ten eerste energieverspilling. We kunnen geld besparen door minder te verlichten en dragen op die manier ook bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. Ten tweede heeft lichthinder gevolgen voor fauna en flora. Overmatig licht verstoort de natuurlijke dag-en-nachtcyclus van planten en dieren. Dit heeft een invloed op de groei en het dagelijkse leven van planten, dieren en mensen.

Op zaterdag 8 oktober blijft de verlichting aan Meerhoutse monumenten uit. Meerhout steunt zo de 21ste Nacht van de Duisternis, een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde.

De gemeente roept iedereen op om mee te doen en tuin-, reclame- en klemtoonverlichting te doven. Je zal het verschil ongetwijfeld opmerken. Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER