© HBVL

Inbreker laat ‘grote boodschap’ achter pal voor bewakingscamera

Grote verbazing woensdagochtend bij de uitbaters van Café Café aan de Meldertstraat in het centrum van Hasselt. Daar vond het personeel een onwelriekend hoopje onder één van de terrastafeltjes. De bewakingsbeelden toonden al snel wat er zich die nacht had afgespeeld.

toro, mm

Op de beelden sluipen immers twee mannen het steegje naar het café binnen. Op het terras gluren ze door de ramen, en proberen ze vervolgens even of de deuren wel echt gesloten zijn. Gelukkig is de zaak goed beveiligd en geraakt het domme duo nergens binnen. Zelf hebben ze duidelijk niet door dat ze alvast door verschillende bewakingscamera's gefilmd worden. Eén van hen doet dan ook zijn broek af en kruipt onder een terrastafeltje. Daar laat hij een dringende grote boodschap achter. Zonder veegwerk kruipt hij terug onder het meubel uit, en trekt voor het oog van de camera zijn broek weer op, om dan uiteindelijk nog aan de 'kleine boodschap' te beginnen tegen de gevel. Even later druipt het duo weer af per fiets.

“Er is dan wel geen buit gemaakt, we hopen toch dat deze jongens snel tegen de lamp lopen”, vertelt eigenaar Maxime Willems van Café Café. “Het is trouwens wel erg lomp dat ze hun kakske op onze koer leggen pal voor de bewakingscamera. We hebben de beelden aan de politie bezorgd. De daders mogen dus alvast in hun broek beginnen doen, want ze staan er heel herkenbaar op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer