Direct naar artikelinhoud
Dansand!

Drie tips voor Oostends dansfestival Dansand!

Ook de Ijslandse Bara Sigfúsdóttir kunt u dit weekend aan het werk zien.Beeld Leif Firnhaber

Voor het Oostendse festival voor hedendaagse dans Dansand! is het strand de democratische plek bij uitstek. De choreografen die er hun voorstellingen presenteren meten zich niet alleen met het zand, de wind en het water, maar ook met toevallige passanten, nieuwsgierige honden en voorbijrinkelende ijskarretjes. De setting is een uitdaging, maar dus ook een inspiratiebron. Deze toeschouwers komen alvast stevig aan hun trekken:

De familiemens

In het polderdorp Stene loopt momenteel een stadsontwikkelingsproject rond innovatieve landbouw, en net die site koos Dansand! uit voor zijn artistieke picknick. In de volkstuintjes gaat het over plukken en proeven, en tijdens de biopicknick kan je hetzelfde doen met de kleine performances en interventies van artiesten als Wannes Deneer, Hans Beckers of Bara Sigfúsdóttir.

Op 1/7 en 2/7 in de Tuinen van Stene.

De connaisseur

Dansand! laat ook de diehard dansfan niet in de kou, met onder meer een première van Marc Vanrunxt. Die choreografeert in Mijn lichaam van u auteur Paul Verrept, danseres Charlotte Vanden Eynde en mezzosopraan Els Mondelaers in de context van zand, zee en een scenografie van beeldend kunstenaar Katleen Vinck.

Op 29/6 en 1/7 op het strand.

De early adopter

U kan niet wachten om een nieuwe generatie danstalent aan het werk te zien? Lucky you! Maar liefst veertig eerstejaars van P.A.R.T.S. tonen in een marathon van zeven uur hun eerste, fragiele en persoonlijke werk.

Op 1/7 en 2/7 in een miniopenluchttheater aan de Koninklijke Gaanderijen.

Het complete programma vindt u hier.