“We zullen jullie nooit vergeten”: brandweermannen laten emotionele berichten achter aan herdenkingsplaats Grenfell-toren

© Reuters, AP

Op een geïmproviseerde herdenkingsplaats vlakbij de uitgebrande Grenfell-toren is de toestroom aan rouwberichten amper bij te houden. Ook verschillende brandweerlieden hebben er intussen een boodschap achtergelaten. Bij de allesverwoestende brand in het Londens appartementsgebouw kwamen minstens 79 mensen om het leven, maar het aantal slachtoffers zal vermoedelijk nog oplopen.

jdb

“Twintigste verdieping ... we hebben het geprobeerd ... we willen ons excuseren.” Een korte maar krachtige boodschap van een brandweerman uit het district Kensington. Een andere hulpverlener scheef dan weer: “Onze harten gaan uit naar iedereen die door geraakt werd door deze tragedie. Ik beloof het jullie: we hebben ons best gedaan.”

Ook de London Ambulance Service liet zijn medeleven blijken. “We weigeren jullie ooit te vergeten”, schreven ze op een rood shirt dat afkomstig was van hun afdeling.

Intussen blijkt dat de verwoestende brand 151 woningen heeft vernield, waarvan 129 in de woontoren en 22 in de onmiddellijke omgeving.

Luxeflat

Voorlopig werden 363 dakloze gezinnen in hotels in het betrokken stadsdeel of in de omgeving ervan ondergebracht. Niemand moest naar een onderkomen buiten Londen. Medewerkers van het districtsbestuur zoeken samen met de getroffen gezinnen naar gepaste en duurzame huisvesting.

Afgelopen week raakte nog bekend dat heel wat slachtoffers binnenkort tijdelijk ondergebracht zullen worden in enkele flats die deel uitmaken van een peperduur appartementsgebouw.

© AP

© AP

© AP

© AP

LEES OOK. Alles wat u moet weten over de brand in de Grenfell-toren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen