© Photo News

Rusland houdt oprichting MH17-tribunaal tegen

Zoals verwacht heeft Rusland woensdagavond in de VN-Veiligheidsraad zijn veto uitgesproken tegen de oprichting van een VN-tribunaal dat de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17 iets meer dan een jaar geleden moet berechten. Elf landen stemden voor een tribunaal, Angola, China en Venezuela onthielden zich.

svg, aro

Eerder woensdag zou de Russische president Vladimir Poetin zich in een telefoongesprek met de Nederlandse premier Mark Rutte al opnieuw hebben gekant tegen de oprichting van een VN-tribunaal voor de MH17-ramp. Maar later werd dit ontkend door het Kremlin. 'Er blijven nog vele vragen open over het Nederlandse onderzoek, onder meer met betrekking tot het tot hiertoe verzamelde bewijs, en over het feit dat Rusland op vele vlakken geen toestemming krijgt om aan dat onderzoek deel te nemen', klonk het.

Moskou vindt dat het tribunaal te vroeg komt, omdat het onderzoek naar de crash in Oost-Oekraïne nog niet klaar is. Bij de crash op 17 juli vorig jaar vielen 298 doden, onder wie 196 Nederlanders en zes Belgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer