© GvA

Westelse wonderboy mag naar Spelen

Kenneth Verwimp (21) en zijn vader Luc uit Westerlo mogen volgend jaar ons land verdedigen in de sport Boccia op de Paralympics in Rio de Janeiro.

mavb

De 21-jarige Kenneth Verwimp lijdt aan de spierziekte van Duchenne, die zijn spieren zwaar doet aftakelen. Toch laat hij zich daar niet door stoppen, want Kenneth werd vorig weekend Europees kampioen in de Boccia (een bal- en werpsport voor sporters met motorische beperkingen, red.), een sport die hij al heel lang beoefent.

Zijn vader Luc is er overal bij en helpt Kenneth in zijn sport. “Alle eerste plaatsen per continent worden sowieso geplaatst voor de Spelen in Rio”, vertelt vader Luc. “Omdat Kenneth Europees kampioen is geworden, mogen we sowieso door.”

Kenneth speelt met andere sporters samen en vormt zo een Belgische ploeg. “We hadden nooit gedacht dat we op zo'n korte tijd zo ver zouden geraken. Het is altijd Kenneths droom geweest om naar Rio te gaan, dat het nu zover is, is fantastisch.”

Volgend jaar zit het team drie weken in Rio de Janeiro, wat wel zwaar is voor Kenneth. “Kenneth is nu wel zeer vermoeid na het Europees kampioenschap in Groot-Brittannië, maar nu kan hij goed uitrusten”, vertelt Luc.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER