Hazard scoort na knappe solo tegen Barcelona, Courtois stopt strafschop

Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben zich nog maar eens laten opmerken bij Chelsea. De Londenaars bereiden zich in Amerika voor op een nieuw seizoen. Op de International Champions Cup speelden ze de topper tegen Barcelona: Hazard scoorde en Courtois stopte een strafschop.

vermi

Voor bijna 80.000 toeschouwers kwam FC Barcelona in Washington al na 10 minuten op achterstand. Hazard slalomde doorheen de Barça-verdediging ('Messiaans'...) en rondde beheerst af in de linkerbenedenhoek. De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League reageerde in de tweede helft via Suarez (52.) na een aarzeling van Courtois en Sandro (65.). Vijf minuten voor affluiten kopte Cahill de 2-2 op het scorebord.

In de strafschoppenreeks troffen Falcao, Moses, Ramires en Remy raak voor Chelsea. Bij FC Barcelona volgden Iniesta en Sandro hun voorbeeld. Maar Halilovic trof de lat en Courtois redde de penalty van Piqué. Chelsea won zo het prestigeduel met 4-2.

Bij Chelsea stond Courtois de hele wedstrijd onder de lat. Hazard werd in de 68e minuut vervangen door Falcao. Bij Barça mocht Thomas Vermaelen in de 60e minuut invallen voor Mathieu.

An other good pre season game! Now back to London, preparing Sunday's game against Arsenal! #CFC #cfctour #brilliantgoaleden??????