© shutterstock

Groot stuk van steile krijtrots in Normandië breekt af: mogelijk slachtoffers onder het puin

Nadat een groot stuk van een krijtrots aan de steile kust van Het Kanaal in Normandië is afgebroken, zoeken reddingswerkers naar mogelijk bedolven mensen. “Er bestaat een mogelijkheid dat mensen zich onder het rotspuin bevinden”, deelt de prefectuur van het Franse departement Seine-Maritime mee.

De hoge falaisekust aan het dorpje Saint-Martin-aux-Buneaux was naar verluidt over een breedte van ongeveer 100 meter afgebroken. Een team met speurhonden helpt mee aan de zoektocht en ook in het water wordt naar mogelijke slachtoffers gezocht.

Prefect Nicole Klein riep omwonenden en toeristen op tot grote voorzichtigheid en raadt de mensen aan niet te gaan wandelen langs de falaises. Door de huidige weersomstandigheden zijn de rotsen niet zo sterk.

De regionale krant Paris Normandie berichtte onder aanhaling van de brandweer dat 50.000 kubieke meter krijtgesteente naar beneden is gedonderd. Strandbezoekers hadden twee of drie wandelaars opgemerkt die in de richting van het afgebroken deel waren gelopen en niet waren teruggekeerd. De Alabasten Kust ten noordwesten van Rouen is bekend voor zijn hoge falaies, die onder andere door de impressionistische schilder Claude Monet werden vereeuwigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER