Nuno Espirito Santo, Caludia Ranieri en Stale Solbakken © rr

Ranieri verrast: “We zijn de outsider in poule met Club Brugge”

Leicester-coach Claudio Ranieri deed na afloop van de loting voor de groepsfase van de Champions League een verrassende uitspraak. “Ik zie ons als outsider in groep G”, verklaarde de Italiaan, die Leicester vorig jaar naar de Premier League-titel loodste.

Leicester City is net als FC Porto en FC Kopenhagen één van de tegenstanders van Club Brugge in groep G. Lees hier alles over de loting.

“Ik zie ons als de outsider”, opende Ranieri. “We zullen alles moeten geven en top moeten zijn om onze supporters zeges te bezorgen. Vorig seizoen was fantastisch, maar we willen nu meer. We hebben in de Champions League de kans om onze kwaliteiten te tonen. Er wachten ons drie moeilijke uitmatchen, maar in eigen huis kunnen we, met de hulp van onze supporters, altijd een tikje meer.”

Bij Porto-coach Nuno Espirito Santo klonk een duidelijk ander geluid. “Wie er in de groep zit, maakt mij niet uit. Wij zijn FC Porto en wij zijn altijd kandidaat om door te gaan naar de tweede ronde. We treffen met Leicester, Club Brugge en Kopenhagen drie kampioenen, maar ik ben er zeker van dat zij zich ook bewust zijn van ons talent en onze ambitie.”

Kopenhagen-coach Stale Solbakken spreekt van een “ideale loting”. “Wanneer je kijkt naar welke teams we hadden kunnen loten, valt dit mee. Dit is de loting waar ik zelf op gehoopt had. We kunnen tegen alle drie de teams punten pakken. Het zal straks vreemd zijn om onze ex-teammaats Claudemir (bij Club Brugge) en Amartey (bij Leicester) aan de andere kant van het veld tegen te komen.”

Lees hier onze analyse van de tegenstanders van Club Brugge.

De spelers van Club Brugge zien alvast kansen tegen deze ploegen, coach Michel Preud'homme probeert zijn manschappen met de voetjes op de grond te houden. Lees hier hun reacties.

Club Brugge misloopt absolute topaffiches in Champions League

© Photo News

Club Brugge zal het in zijn eerste Champions League-campagne in elf jaar opnemen tegen Leicester City, Porto en FC Kopenhagen. Het misloopt zo absolute toppers als Barcelona, Real Madrid of PSG.

Club Brugge werd uitgeloot in groep G. Daar treft het de verrassende Engelse kampioen van vorig jaar, Leicester City. Dat verloor in het tussenseizoen met N’Golo Kanté een belangrijke troef op het middenveld, maar heeft voorlopig met Jamie Vardy en Riyad Mahrez wel nog steeds zijn goudhaantjes in huis.

De ploeg die uit pot twee werd ingeloot is het Portugese Porto, dat pas nog Laurent Depoitre wegkaapte bij AA Gent. De Portugezen gaven in de laatste voorronde van de Champions League het AS Roma van Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen een pak voor de broek: in Rome werd er gewonnen met 0-3 na twee rode kaarten voor de Romeinen.

© BELGA

Tot slot werd de groep vervolledigd met de Deense kampioen FC Kopenhagen. Dat team trof blauw-zwart een kleine twee jaar geleden ook al in de Europa League. In het Jan Breydelstadion werd toen 1-1 gelijkgespeeld, in de Deense hoofdstad werd dankzij een knalprestatie van Lior Refaelov met 0-4 gewonnen. Daarnaast lopen er bij Kopenhagen nog twee voormalige rechtsbacks rond van Club Brugge: Tom Högli, nu ook vleugelverdediger bij de Denen, en Brian Priske. Die laatste is tegenwoordig assistent-coach en heeft in Denemarken naam verworven omwille van zijn ingestudeerde stilstaande fases.

Kalender groep G:

1e speeldag - Woensdag 14 september (20u45)Porto (Por) - FC Kopenhagen (Den)Club Brugge - Leicester City (Eng)

2e speeldag - Dinsdag 27 september (20u45)Leicester City (Eng) - Porto (Por)FC Kopenhagen (Den) - Club Brugge

3e speeldag - Dinsdag 18 oktober (20u45)Leicester City (Eng) - FC Kopenhagen (Den)Club Brugge - Porto (Por)

4e speeldag - Woensdag 2 november (20u45)Porto (Por) - Club BruggeFC Kopenhagen (Den) - Leicester City (Eng)

5e speeldag - Dinsdag 22 novemberLeicester City (Eng) - Club BruggeFC Kopenhagen (Den) - Porto (Por)

6e speeldag - Woensdag 7 december (20u45)Porto (Por) - Leicester City (Eng)Club Brugge - FC Kopenhagen (Den)

Vijf Belgen mogen het opnemen tegen Barcelona

Thomas Meunier treft met PSG Arsenal, Bazel en Ludogorets, Dries Mertens komt in poule B met Napoli Benfica, Dinamo Kiev en Besiktas tegen. De meeste Belgen bij buitenlandse clubs zijn er in groep C te vinden. Daar mogen Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Jason Denayer (Manchester City), Thorgan Hazard (Borussia M’Gladbach) en Dedryck Boyata (Celtic) allen proberen optornen tegen Barcelona.

Yannick Carrasco komt met Atlético Madrid Bayern München tegen, een heruitgave van de halve finale van de Champions League van vorig jaar. Ook PSV en Rostov zitten ingeloot in groep D. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Nacer Chadli (Tottenham Hotspur) krijgen met CSKA Moskou, Bayer Leverküsen en AS Monaco geen onmogelijke groep voorgeschoteld. Vadis Odjidja mag het onder leiding van trainer Besnik Hasi met Legia Warschau opnemen tegen Sporting, Borussia Dortmund en Real Madrid. In groep H ten slotte strijden Juventus, Sevilla, Lyon en Dinamo Zagreb om de kwalificatie.

De groepen:

Groep A: Paris SG, Arsenal, Bazel, Ludogorets.

Groep B: Benfica, Napoli, Dinamo Kiev, Besiktas.

Groep C: Barcelona, Manchester City, Borussia M’Gladbach, Celtic.

Groep D: Bayern München, Atlético Madrid, PSV, Rostov.

Groep E: CSKA Moskou, Bayer Leverküsen, Tottenham Hotspur, AS Monaco.

Groep F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting CP, Legia Warschau.

Groep G: Leicester City, Porto, Club Brugge, FC Kopenhagen.

Groep H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb.

Spelers Club Brugge zien kansen: "Waarom zouden wij in deze poule niet kunnen wat Gent kon?"

© clubbrugge.be

Club Brugge treft met Leicester City, Porto en Kopenhagen drie minder grote namen in de poulefase van de Champions League. Geen wonder dus dat men bij blauw-zwart al begint te dromen: kapitein Timmy Simons, Jelle Vossen en Hans Vanaken spreken allen van "kansen" in groep G, terwijl coach Michel Preud'homme de voetjes op de grond probeert te houden...

Kapitein Timmy Simons ziet kansen in deze poule: "Dit is een mooie groep. Ik zal niet zeggen dat het 100 procent haalbaar is, maar er zit wel wat in. Ofwel tref je kleppers als Madrid en Barcelona, ofwel haalbare kaarten." En ook spits Jelle Vossen was niet ontevreden met de loting: "Ja, ik ben toch wel tevreden. Ik denk dat iedereen wel z'n verlanglijstje had met één absolute topclub en wat haalbare kaarten. Maar met Leicester, Porto en Kopenhagen denk ik dat we drie sterke ploegen treffen, waar we toch ook onze kansen zien om iets tegen te doen."

Hans Vanaken is de meest zelfzekere: "Wij moeten altijd ambitie hebben, zelfs als we bij andere ploegen in de groep hadden gezeten. Sowieso is het de bedoeling om Europees te overwinteren. Gent zat vorig jaar ook in een meer haalbare groep, en zij zijn zelf stweede geëindigd. Waarom zouden wij dat niet kunnen?"

Coach Michel Preud’homme probeert de voetjes op de grond te houden: "FC Porto is de Europese kampioen. Ze kennen in deze competitie het klappen van de zweep. Jaarlijks slagen ze er moeiteloos in om de groepsfase te overleven.” Ook over de confrontatie met de Engelse kampioen Leicester is Preud’homme heel duidelijk: “Het is niet Manchester City en United, Arsenal of Chelsea die we treffen, maar laat ons vooral niet uit het oog verliezen dat ze afgelopen seizoen de Premier League helemaal beheerst hebben met een verdiende landstitel als resultaat.” Tenslotte komt blauw-zwart met FC Kopenhagen een bekend team tegen. Het is de derde keer dat de Bruggelingen de Denen in de ogen zullen kijken. “We weten welk vlees we in de kuip krijgen. Als we alle tegenstanders op een rij zetten, dan vind ik dat Club resoluut de derde plaats mag ambiëren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League