© © Veerle Laurens

Nieuw wereldrecord voor rolstoelsprinter Peter Genyn

Tijdens het openingsweekend van de Vlaamse Ateletiek Liga (VAL) in Oordegem behaalde rolstoelwheeler Peter Genyn een nieuw wereldrecord op de 100 meter, met een tijd van 21"00. Het vorige record stond op 21"11. Bovendien verbeterde Genyn ook nog eens zijn persoonlijk record op de 400 meter.

Margo Tilborghs

“De omstandigheden waren ideaal”, zei Peter Genyn. “De mondobaan was een perfecte piste, ik had de rugwind mee en de temperatuur was ideaal.”

De rolstoelsprinter uit Kalmthout stapte pas in november 2013 van rolstoelrugby over naar de atletiek. Desondanks wist hij op het EK zowel op de 100 als de 400 meter zilver te behalen. Hij traint nu volop voor een medaille tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro in 2016.

Genyn vertrekt nu naar Zwitserland om er deel te nemen aan enkele wedstrijd. Daar zal hij geconfronteerd worden met de wereldkampioen. “De conditie zit in ieder geval goed”, zegt hij. “Aangezien er veel topatleten aanwezig zullen zijn, is het voor mij de uitgelezen kans om te zien hoe ik er voorsta.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER