© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie dagen sfeer en ambiance op onverslijtbare Straatfeesten

Al jaren vormen de Kalmthoutse Straatfeesten tijdens het pinksterweekend een begrip. Met gratis muziek, animatie en vooral veel gezelligheid. Bezoekers worden drie dagen lang verwend en verrast op elk hoekje van de straat.

Margo Tilborghs

De aftrap werd vrijdag gegeven in cafés De Zoeten Inval, Gino’s Terras en De Kroon. Zaterdagmiddag trokken De Ketnetband, straatacts, Slam-poezielezingen tot en met Japanse rockabillyartiesten langs de diverse straten en podia.

Lekker eten deed je in het parkje bij het eetstandje waar je van elk gerecht of drankje een gepimpte ‘Lost Focus’-variant kon bestellen. Zitten deed je dan weer op de palletmeubeltjes die gemaakt werden in samenwerking met Levanto, een vereniging die kansarme jongeren aan werk helpen. Ook Alex Agnew kon je tussen de aanwezige menigte spotten.

Hield zaterdagmiddag een regenbuitje de mensen wat langer thuis, ’s avonds was iedereen present op het feest met onder andere dj Sam de Bruyn en The Rhythm Junks. Een dag later barstte het feest pas echt uit zijn voegen. 4.500 bezoekers daagden zondagavond op om Grand Hammond, het nieuwe project van Hans Francken, in exclusieve première het feestplein in lichterlaaie te zien zetten met hun funky mix van swing, jazz en vooral retro hammondklanken. Klap op de vuurpijl was Slongs Dievanongs die de temperatuur nog eens tien graden deed stijgen.

Lees het hele artikel in uw krant van dinsdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER