© VDB

Rolland (KV Kortrijk) wordt twee speeldagen geschorst

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag Elohim Rolland twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd. De Franse middenvelder van KV Kortrijk werd door de Reviewcommissie op het matje geroepen omwille van een fout in de terugwedstrijd van de finale van Play-off 2 tussen KV Kortrijk en Charleroi (1-2) in het Guldensporenstadion. De Kerels tekenden beroep aan tegen het vonnis, zo lieten ze dinsdagavond weten op Twitter.

Op 21 mei trapte Rolland Charleroi-speler Ninis onderuit in de zeventiende minuut. Scheidsrechter Gumienny bestrafte de overtreding met een gele kaart, maar de Reviewcommissie daagde de 27-jarige Fransman alsnog voor de Geschillencommissie.

“Uit de tv-beelden, die het verslag van de Reviewcommissie bevestigen, blijkt dat Rolland een gevaarlijke en stevige tackle uitvoerde waarbij de fysieke integriteit van Ninis duidelijk in gevaar kon gebracht worden. Rolland kon de bal niet meer spelen en tackelde zijn tegenstrever zijlings langs achteren. De feiten waarvoor de speler tuchtrechtelijk wordt vervolgd, werden dan ook manifest verkeerd beoordeeld door de scheidsrechter. Gelet op de indicatieve tabel kan de voorgestelde sanctie, met name een schorsing van 2 speeldagen en een geldboete van 800 euro, dan ook gevolgd worden”, verklaart de Geschillencommissie de straf.

KV Kortrijk verschijnt vrijdag met Rolland voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, die de definitieve strafmaat bepaalt.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL