© Isosport

KV Mechelen boekt tweede zege in oefenmatch in twee dagen tijd

Op het veld van Heist boekte KV Mechelen zaterdag de tweede oefenzege in twee dagen. Gisteren haalde Malinwa het van Moeskroen met 3-1. Vandaag werd Union geklopt met 1-0. Croizet tekende voor rust voor het enige doelpunt.

jug, thst, ppl

Tegen Moeskroen startte Yannick Ferrera met - wat leek op - zijn typeploeg. Tegen Union was het aan de anderen om zich te tonen. Onder de vele jongeren bij KV ook een bekende naam: Lucas Verhaeghe (zoon van Bart) speelde de eerste helft als rechtsback. El Messaoudi maakte zijn eerste minuten na zijn blessure. Yohan Croizet was de enige die speler die voor de tweede dag op rij mocht starten en toonde zich ook als de meest bedrijvige KV-speler. Net na het halfuur scoorde de Fransman na een individuele actie.

Union dwong de meeste kansen af maar slaagde er niet in om Swolfs te kloppen. Fixelles was het dichtst bij de gelijkmaker maar trof de lat. Ook na de rust bleven de Brusselaars het gevaarlijkst maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Peyre en een gemiste reuzenkind van Ferber kwam Union niet. KV wint zo zijn laatste oefenmatch van deze voorbereiding en kan zich vanaf nu volledig focussen op de competitieopener tegen Standard volgende week zondag.

KV Mechelen: Swolfs - Verhaeghe (46’ Rits), De Bie (65’ Van Hoorenbeeck), Smolders, Cobbaut - Zeroual, El Messaoudi (72’ Wilms), Jubitana (72’ Van Keilegom), Ninis (60’ Kawaya)- Croizet (60’ De Loose), Bande.

Union SG: Saussez - Peyre, Martens, Perdichizzi, Kis - Morren (71’ Mboko), Massengo - Tabekou, Da Silva (63’ Luvumbonzinga), Fixelles (46’ Houdret) - Ferber (82’ Bangoura).

Doelpunten: 31’ Croizet 1-0