© BFL

Zwaar auto-ongeval aan Borsbeeksesteenweg

Aan de Borsbeeksesteenweg in Boechout gebeurde net na middernacht een zwaar ongeval waarbij de brandweer twee gewonde mannen moest bevrijden uit een gecrashte auto. Een andere betrokken auto wordt nog opgespoord. Vermoedelijk ging aan het ongeval een straatrace vooraf, maar de passagier van de gecrashte wagen spreekt dit tegen.

sare

“Het ongeval gebeurde tijdens een inhaalmanoeuvre”, zegt Sven Verbaenen van de politiezone Minos. “Een auto die van Boechout naar Borsbeek reed heeft daarbij de borduur geraakt en is enkele keren over de kop gegaan om uiteindelijk in een weide te belanden.”

In het voertuig zaten twee mannen, H.T. (25) en passagier D.M. (26), beiden uit Antwerpen. Allebei moesten ze door de brandweer bevrijd worden. Beide slachtoffers raakten zwaargewond. Getuigen meldden de politie dat het ongeval het gevolg van een straatrace was, de tweede auto is echter weggereden. De politie onderzoekt de zaak. Op de plaats waar het ongeval gebeurde, is de maximale snelheid 50 per uur.

De passagier van de gecrashte wagen ontkent dat er een straatrace plaatsvond. Volgens hem verloor zijn chauffeur om onduidelijke reden de controle over het stuur.

De brandweer had meer dan een uur nodig om de twee inzittenden te bevrijden en moest het dak van de wagen verwijderen. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER