© Geert De Rycke

Kortsluiting veroorzaakt brand

In de Tinnenpotstraat in Dendermonde veroorzaakte een kortsluiting in een pc vermoedelijk een brand in een huis. De tweede verdieping is uitgebrand, maar de brandweer kon de rest van het huis vrijwaren. Het OCMW vangt de bewoners op.

SVOV

Het huis van een gezin met drie kinderen vatte maandag rond 14u vuur. Een van de kinderen speelde op de computer op de tweede verdieping toen de elektriciteit uitviel. Het jongetje zou geprobeerd hebben om de hoofdschakelaar opnieuw aan te zetten, wat mislukte. De pc gaf kortsluiting, waardoor de tweede verdieping van de woning in een mum van tijd in lichterlaaie stond.

“De bewoners hebben zelf de hulpdiensten gebeld”, zegt brandweercommandant Georges De Smet. “Toen we aankwamen, zagen we dat het om een uitslaande brand ging. We konden niet voorkomen dat de bovenverdieping uitbrandde. De rest van het huis bleef wel gevrijwaard, al is er rook- en waterschade.”

Het gezin werd opgevangen bij buren, maar dienstdoend burgemeester en OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek (CD&V) reikte een helpende hand. De woning van het OCMW in de Weldadigheidstraat bood een oplossing. “Het Congolese gezin is zwaar getroffen door de brand”, zegt Meulebroek. “De vader is op reis en de buren hebben de moeder en de drie kinderen zo goed mogelijk proberen op te vangen. Maar ik heb onmiddellijk de diensten van het OCMW gebeld en zij hebben het huis in de Weldadigheidstraat klaargemaakt.

Het gezin kan hier een tijdje blijven, zodat het toch een dak boven het hoofd heeft. De maatschappelijke werkers hebben geholpen en de crisiscel van de politie heeft het nodige gedaan om de mensen bij te staan. Ik heb met de vrouw gesproken en ze was dankbaar voor de hulp die we boden. Ik moet zeggen dat de brandweer zeer snel en goed gewerkt heeft om de schade aan de woning te beperken, maar jammer genoeg is ze op dit moment niet meer bewoonbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER