NOS VoetbalAangepast

RC Lens alsnog in Ligue 1

De supporters van RC Lens kunnen opgelucht ademhalen. De Franse voetbalbond heeft alsnog toestemming gegeven voor promotie van de club uit het noorden van Frankrijk naar het hoogste niveau.

RC Lens, in 1998 nog landskampioen en winnaar van de Coupe de France, dwong afgelopen seizoen promotie af naar Ligue 1. In juni weigerde de financiële autoriteit van de hoogste profliga in Frankrijk echter een licentie af te geven omdat de club onvoldoende financiële garanties kon overleggen. Een eerste beroep van de club werd in juli afgewezen.

Miljoenen uit Azerbeidzjan

Dankzij een extra investering van zo'n tien miljoen euro door mede-eigenaar Hafiz Mammadov besloot de Fédération Française de Football (FFF) Lens alsnog toe te laten tot de Ligue 1. De Azerbeidzjaanse zakenman, die ook achter de shirtsponsoring van Atlético Madrid zit, investeerde vorig jaar al twintig miljoen euro in de club.

De beslissing van de Franse voetbalbond betekent ook dat trainer Antoine Kombouaré terugkeert naar het trainingsveld. De oud-coach van Paris Saint-Germain, die vorig jaar tweede werd met RC Lens, had zijn werkzaamheden neergelegd uit protest tegen het uitblijven van een startbewijs voor de hoogste klasse.

De voorbereiding van de Franse club zal hoe dan ook bijzonder kort zijn. Op 9 augustus begint Lens met een thuiswedstrijd tegen Nantes.

Geen wedstrijden in Lens

RC Lens heeft een van de grootste supportersscharen van Frankrijk. Vorig jaar trok de club in de tweede divisie nog bijna 30.000 toeschouwers per thuiswedstrijd.

Het Stade Felix Bollaert wordt in het komende jaar echter verbouwd met het oog op het EK van 2016. Daarom werkt de club de meeste thuiswedstrijden af in het 120 kilometer zuidelijker gelegen Amiens, in een stadion met een capaciteit van 12.000 toeschouwers. Voor de toppers tegen Paris Saint-Germain, Olympique Marseille en de noordelijke derby tegen Lille wijkt Lens uit naar het Stade de France in Saint-Dénis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl