© ima

Detective betrapt vader en zoon op diefstal van tegellijm

Een vader en een zoon, die respectievelijk 40 jaar en 12 jaar werkten bij Omnicol in Weelde, zouden het bedrijf voor 357.000 euro hebben gepluimd. Het parket in Turnhout vordert twaalf maanden cel.

Ivo Meulemans

Omnicol in Weelde is een bedrijf dat producten maakt voor het verlijmen van bouwmaterialen. Het biedt oplossingen voor de afwerking van zwembaden, ziekenhuizen, badkamers enzovoort.

In 2007 ontvingen de zaakvoerders de eerste signalen dat hun producten via andere kanalen - onder meer via het internet - te koop werden aangeboden. Een onderzoek toen leverde niets op.

Sinds 2012 werd het beheer van de stocks bij de firma geautomatiseerd. Omdat het probleem bleef de kop opsteken, schakelde Omnicol een privédetective in en werden er extra camera’s geplaatst.

De detective achterhaalde dat Jan B. uit Baarle-Hertog, die al veertig jaar bij de firma werkzaam was, ’s ochtends goederen naar achter droeg en op een aparte plaats neerlegde. De producten, vooral zakken met tegellijm, werden ’s avonds door zijn zoon Geoffrey opgepikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER