© w&f

Vertoli wil wereldrecord vestigen

Met een nieuw wereldrecord wil Toneelkring Vertoli zijn zeventigste verjaardag vieren. Met liefst 24 acteurs en figuranten staat het gezelschap nog tot 3 december op de planken van 't Centrum in de Dorpsstraat.

Elke Lamens

Vertoli leeft duidelijk in Sint-Lenaarts en dat al zeventig jaar. Dat wordt dit weekend nog maar eens bewezen met 'Poging tot vestiging van een nieuw wereldrecord'. Dit blijspel van Paul Koeck werd bewerkt door voorzitter Guy Van Der Smissen die ook de regie voor zijn rekening neemt.

Iedereen is welkom om te komen supporteren voor Kris, een werkloze bokser die gescheiden leeft van zijn vrouw Frieda en dringend geld nodig heeft. Hij besluit daarom om het wereldrecord fietsen op rollen te vestigen.

De VERenigde TOneeLIefhebbers, vanwaar de naam Vertoli is afgeleid, staan altijd garant voor een avond puur amusement. Ook al werd er vanouds toneel gespeeld in Sint-Lenaarts, het bleef tot dan meer een nevenactiviteit van de gevestigde muziekmaatschappijen die hiermee vooral hun kas wilden spijzen.

Vandaag is dat gelukkig anders en ter gelegenheid van het zeventigjarig jubileum wordt er op 28 en, 29 november en 3 december gespeeld, telkens om 20u. Toegang bedraagt 8 euro.

Laatste kaarten (voor zondag) te verkrijgen bij Willem Tell, Kerkstraat 2, Sint-Lenaarts, 03.313. 86.49.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER