© Margo Tilborghs

Warme duit voor goed doel

Voor de tiende keer organiseert Studio Brussel de actie Music for Life. De leerlingen van het vijfde jaar van het Heilig Hart Instituut gingen alvast van start om geld in te zamelen voor het Antikankerfonds.

Margo Tilborghs

Het thema van deze jubileumeditie van Music for Life is Iedereen zorgt voor iedereen. Alle mensen die deelnemen aan de actie, kunnen zelf kiezen voor welk goed doel ze geld inzamelen.

“De eigenlijke actie loopt van 18 tot en met 24 december”, zeggen initiatiefnemers Sam Bedert (16), Eline Willemsen (16), Marieke Van den Bergh (16) en Sien Cator (16). “Maar omdat onze examens volgende week al van start gaan, besloten we om nu al actie te ondernemen. Maandag zijn we ermee begonnen.”

Samen met hun leerkracht, mevrouw Dubois, maakten de leerlingen er een fijne en gezellige, maar vooral warme week van. “Sommigen hebben huis aan huis kaarsen, koekjes, kerstkaarten en scrubs verkocht”, zegen de leerlingen. “Hier op school hebben we een fotobooth, verkopen we soep, pannenkoeken en brengen we geluksarmbandjes aan de man. Alles wordt verkocht tegen een zacht prijsje, maar het leverde ons tot hier tot al de mooie som van 1691 euro op voor het Antikankerfonds.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editite Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER