© Margo Tilborghs

Bijna vijftig weesfietsen aan stations

Wie naar het station van Essen rijdt en zijn fiets wil stallen, kan daar vaak geen plekje meer voor vinden. Dat komt omdat enkele weesfietsen al geruime tijd die plaatsen bezetten.

Margo Tilborghs

Jaarlijks gaat de politiezone Grens, in samenwerking met de gemeentebesturen, op zoek naar die weesfietsen. “Sinds enkele weken laten onze politie-inspecteurs briefjes achter bij ‘verdachte’ fietsen aan de fietsenstallingen van de stations”, zegt commissaris Patrick De Smedt.

Het identificeren van te lang gestalde fietsen gebeurt door labeling. Alle fietsen in de rekken krijgen een label door de spaken. Fietsen die na enkele weken nog een label hebben, zijn weesfietsen. Aan deze fietsen wordt een kennisgeving bevestigd. De eigenaar krijgt dan nog enige dagen de tijd om zijn rijwiel te verwijderen. “Komt er geen reactie op die boodschappen, dan wordt de fiets opgehaald door het gemeentebestuur.”

Zo werden er maandag 27 weesfietsen opgehaald in Kalmthout: 2 aan het station van Kijkuit, 4 aan het station van Kalmthout en 21 aan het station van Heide. Woensdag werden er 22 weesfietsen opgepikt in Essen: 4 aan het station van Wildert en 18 aan het station van Essen.

Wie nog ergens een weesfiets weet staan, kan dit melden aan politie of gemeentebestuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER