Waarom paaseitjes ons beter smaken dan gewone chocolade

Voor chocoladeliefhebbers is een van de mooiste tijden van het jaar aangebroken: de paaseitjes zijn terug. Maar waarom vinden sommigen onder ons deze nog onweerstaanbaarder dan een stuk gewone chocolade? Volgens de West-Vlaamse smaakexpert Bernard Lahousse van Foordpairing.com is daar een heel logische verklaring voor.

vwh

Volgens Bernard houden we zo van paaseitjes omdat er een emotioneel ritueel achter zit. ‘Chocolade is sowieso een topproduct, maar paaseitjes zijn extra bijzonder omdat ze bepaalde, warme herinneringen oproepen uit onze kindertijd. Als kind gingen velen onder ons samen met de familie op zoek naar de chocoladen eieren in de tuin’, zegt hij. Hij zegt nog dat iedereen voeding anders ervaart en er eigen betekenis aan geeft. 'Als je één gerecht neemt en je eet het bij een sterrenchef en in een kantine, zal je twee heel andere ervaringen krijgen.'

De expert voegt eraan toe dat de structuur van het eitje ook een rol speelt. ‘Hoe dunner de wand van het eitje, hoe makkelijker deze smelt en hoe meer - heerlijke - aroma’s van de chocolade rechtstreeks in je neus terechtkomen.

Bekijk hieronder een lezing over voedsel dat fungeert als interactiemiddel.

Meer informatie: www.foodpairing.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer