© Wout Engels

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Segway van VTI wint Technovips 2015

Twee zesdejaars van het VTI Kontich hebben de eerste plaats behaald in de Technovips 2015. Die wedstrijd bekroont de beste geïntegreerde proef uit technologische richtingen in de provincie Antwerpen. De leerlingen bouwden voor die proef zelf een Segway.

Wout Engels

Floris Vernieuwe en Robbe Hendricx ontwierpen en programmeerden hun Segway helemaal zelf. "We vonden het allebei een zeer interessant idee en dachten ook dat het eens iets anders zou zijn", legt Floris uit. "We hebben eerst bekeken hoe een Segway juist werkt en zijn dan op zoek gegaan naar de juiste onderdelen. Die ontwierpen we in 3D en sommige onderdelen printten we zelf uit met een 3D-printer." De wielen haalden de jongens van een kruiwagen, de batterijen kwamen uit een auto.

Floris en Robbe werden eerste in de categorie TSO. De jongens mogen dankzij hun overwinning ook 500 euro onder elkaar verdelen. Dat geven ze echter niet uit aan vakantie of vrije tijd. "Ik ga met geld een eigen 3D-printer bouwen, denk ik", zegt Robbe. "Ook Floris wilt het geld opnieuw in een technologisch project investeren."

Directeur Johan Hoyberghs is trots op zijn beide leerlingen. "Dit is waar STEM (Science, Technology, Engineering, en Mathematics, nvdr) écht om draait", zegt hij. "Sommige ASO-scholen zijn nu op de kar gesprongen, maar wij doen dat al jaren. Technische scholen zijn lang niet meer de 'vakscholen' van weleer, al dragen we dat imago nog wel mee."

De zesdejaars nemen met hun project ook deel aan de "Because I’m Techie"-wedstrijd van Agoria. Stemmen kan door hun foto te liken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER