© Nicole Verstrepen

Cindy Rakers verkoopt in Lekker Vrij allergeenvrij eten

Kapellenaren die een voedselallergie hebben, kunnen vanaf zaterdag 30 mei terecht in Lekker Vrij, de speciaalzaak in allergeenvrije voeding van Cindy Rakers (32).

Nicole Verstrepen

Bouillonblokjes zonder gist, mayonaise zonder eiwitten, lactosevrije yoghurt yoghurt op basis van geitenmelk,... U vindt het voortaan allemaal in Lekker Vrij, de nieuwe winkel van Cindy Rakers uit Kalmthout die haar assortiment aanvult met biologische en natuurproducten en met een aantal fairtradeproducten.

Cindy Rakers volgde een opleiding tot kok in het Spijker in Hoogstraten en werkte vervolgens in enkele restaurants, maar ook in woon- en zorgcentrum De Mick in Brasschaat. “Het is daar dat mijn interesse voor allergeenvrije voeding is ontstaan. Wij dienden er rekening te houden met allerlei allergieën. En ook met mensen aan de nierdialyse bijvoorbeeld, want hun eten diende tweemaal gekookt te worden. Weet je dat op de verpakking van voeding verplicht informatie moet verstrekt worden over veertien allergenen, terwijl er in werkelijkheid meer dan vijftig zijn?”, vertelt ze.

Rakers volgde in Utrecht een cursus over voedselallergieën en verslond alle informatie die ze over het onderwerp kon vinden. In de Kapelsestraat 27 in Kapellen vond ze een geschikt pand om haar droom in te verwezenlijken. Zelf heeft ze geen voedselallergie. “Maar ik vind dat mensen die er wel een hebben, ook recht hebben op lekker en gevarieerde voeding”, vertelt ze.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER