© Wout Engels

Oud schoolgebouw Mater Christi tegen de vlakte

Onder het toeziend oog van honderden enthousiaste leerlingen is een kraan gisteren begonnen met de afbraak van een gebouw van basisschool Mater Christi. In de zomer van 2016 moet er een moderne nieuwbouw verrijzen.

Wout Engels

Het was juf Lief Graré die donderdagochtend symbolisch de eerste slag mocht geven met de graafmachine. Graré, nu zorgjuf en beleidscoördinator van de kleuterschool van Mater Christi, kreeg 50 jaar geleden zelf les in de toen gloednieuwe gebouwen. De leerlingen van de school volgden enthousiast de eerste afbraakwerken achter een omheining.

"De klaslokalen werden toen gezet in afwachting van een volwaardig schoolgebouw", zegt directeur Philippe Goethaert. "Zoals dat wel meer gebeurt in het onderwijs, stond het tijdelijke gebouw er tot gisteren nog. Reeds in 2001 deden we een eerste aanvraag om iets nieuws te mogen bouwen. Veertien jaar later is het eindelijk zo ver."

De afbraak van het oude gebouw moet eind volgende week voltooid zijn. Meteen wordt er gestart aan een moderne nieuwbouw met twee verdiepingen. "De ruwbouw moet er tegen de kerstvakantie staan en we hopen de nieuwe lokalen in de zomer van volgend jaar te kunnen openen", zegt Goethaert. "Er komt een extra refter, nu hebben we er slechts één voor 400 leerlingen. Daarnaast bevat het nieuwe gebouw ook een volwaardig leraarslokaal en een aantal nieuwe, ruime klaslokalen. Onze huidige lokalen zijn vaak heel krap, waardoor het veel comfortabeler werken zal zijn."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER