Chinese firma chanteert Katelijns papierbedrijf

Het papierbedrijf Gibeco uit Sint-Katelijne-Waver wordt gechanteerd door het Chinese bedrijf Lucky Paper. De Chinezen maakten zelfs een filmpje en bestoken de kinderen van de zaakvoerder van Gibeco met haatmails.

Erik Van Eycken

Het Chinese bedrijf Lucky Paper kocht onlangs enkele rollen fotopapier van de Katelijnse firma Gibeco, dat zich specialiseert in afgekeurde rollen papier. Het Chinese bedrijf kon de rollen op de kop tikken voor een gunstige prijs, maar nu is het bestuur ontevreden over de aankoop. De firma eist geld van het Katelijnse bedrijf.

30.000 euro

“Nochtans wist het bedrijf dat het over afgekeurde rollen ging, dat staat zo vermeld in het contract en op de factuur”, zegt zaakvoerder Guy Grammet. “Lucky Paper betaalde een voorschot van 30 procent. Bij de levering hebben ze de resterende 70 procent betaald. Vreemd voor een aankoop die niet aan de eisen zou voldoen.” Lucky Paper vroeg eerst een schadevergoeding van 30.000 euro, maar zakte inmiddels al naar 5000. “Onbegrijpelijk”, zegt Grammet. “Ik betaal dat niet. Bovendien maken ze ons bedrijf zwart op Youtube. Mijn kinderen en kleinkinderen kregen zelfs al dreigementen en haatmails via de sociale netwerksite LinkedIn”, getuigt de man. “Dit pik ik niet. Ik heb intussen mijn advocaat ingeschakeld. Dat is het minste wat ik kan doen. Of het veel gaat uithalen, betwijfel ik echter ten zeerste.”

Het Chinese bedrijf reageerde al via YouTube. “Gibeco is een frauduleus bedrijf. We verloren 48.000 dollar. Bovendien kennen we nog een ander bedrijf dat door Gibeco werd bedrogen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER