Twintig jaar zonder Gianni Versace: “Het verdriet was ondraaglijk”

© PN

Op 15 juli 1997 werd de Italiaanse ontwerper Gianni Versace koelbloedig vermoord voor zijn mansion in Miami. Twintig jaar later staat onder meer het Amerikaanse entertainmentblad People stil bij de vreselijke gebeurtenis uit de modegeschiedenis. “Het verdriet was ondraaglijk”, klinkt het uit de entourage van de man.

vwh

Het mode-imperium Versace werd op dat moment geleid door Santo, de broer van Gianni en Donatella. De laatste twee ontwierpen de Versus-lijn van het label. “Ze waren een uitzonderlijk dichte familie. Gianni en Donatella in het bijzonder”, aldus een goede vriend van de familie in het blad. “Het verlies van iemand die de onbetwiste leider was, de onbetwiste visie had en fungeerde als de onbetwiste creatieve kracht van deze ongelooflijk gepassioneerde en emotionele familie deed buitengewoon veel pijn”, staat er te lezen.

 

Gianni Versace 1997 - 2017 On the 20th Anniversary of his passing he is still missed as much as ever. Donatella, Santo, Allegra #GianniTribute

Een bericht gedeeld door Donatella Versace (@donatella_versace) op

Niet alleen de familie, maar ook vrienden uit de modewereld herdachten Versace. Onder meer topmodel Naomi Campbell wijdde een emotionele Instagram-post aan haar vriend. “Je zal voor altijd in mijn hart zijn’, schreef ze bij een kiekje waarop de man tussen een groep modellen staat. Donatella Versace liet ook van zich horen op de sociale mediasite. Op de twintigste verjaardag van zijn dood wordt hij nog altijd evenveel gemist”, staat er op een herdenkkaartje.

Liefhebbers van zijn werk moeten naar het archeologische museum in Napels, waar nog tot 20 september een tentoonstelling loopt met zijn collecties, dit naar aanleiding van zijn twintig jarige afwezigheid in de modewereld. “Versace’s ontwerpen waren niet oppervlakkig, maar gebaseerd op archeologische vondsten”, aldus curator Sabina Albano. “Hij was sterk in filologische herzieningen. Hij heeft nooit patronen gekopieerd, maar werd erdoor geïnspireerd.” Gianni Versace, die naast zijn opvallende kledij bekend stond om zijn extreem decadente uitgaven, werd vermoord door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Hij was zijn vijfde en laatste dodelijke slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer