SERIE A. Roma speelt gelijk, Strootman opnieuw geblesseerd

Op de 20e speeldag in de Serie A heeft Juventus opnieuw een goede zaak gedaan. Het won en hield een clean sheet. De voorsprong op AS Roma bedraagt zeven punten, want Roma speelde 1-1 gelijk bij Fiorentina. De Romeinen verloren Kevin Strootman wel met een knieblessure. AC Milan leed een pijnlijke nederlaag. De Rossoneri gingen met 3-1 onderuit tegen Lazio.

vtvn

AS Roma kon voor de derde keer op rij slechts gelijkspelen. Dit keer hield Fiorentina de Romeinen van de drie punten. Fiorentina kwam al na 19 minuten op voorsprong, na een slimme deviatie van spits Mario Gomez. De avond van AS Roma werd zo mogelijk nog erger toen Kevin Strootman geblesseerd naar de kant moest. Strootman leek opnieuw geblesseerd aan de linkerknie, de knie waar hij vorig jaar zijn kruisbanden scheurde. Wacht de Nederlander opnieuw een lange revalidatie?

Vier minuten na de pauze bracht Ljajic Roma langszij. Iturbe ging achter een lange bal aan en verschalkte te makkelijk zijn rechtstreekse verdediger. De winger legde de bal terug op Ljajic, die niet meer kon missen. Verder dan 1-1 raakte Roma niet, het ziet Juve zeven punten uitlopen.

Er lijkt niets te beginnen tegen Juventus dit seizoen. De 'Oude Dame' zette Chievo met gemak opzij en hield opnieuw een clean sheet. Met slechts negen tegendoelpunten in twintig wedstrijden kent de verdediging van Juventus een topjaar. Paul Pogba opende de score voor Juve na een heerlijke sleepbeweging en dito streep in de linkerhoek. Een kwartier voor tijd zette Lichtsteiner in twee tijden de 2-0 eindstand op het bord.

Milan is pas tiende nadat het opnieuw niet kon winnen, Lazio wordt voorlopig derde. De wedstrijd werd in het slot ontsierd door een opstootje tussen Phillippe Mexes en Stefano Mauri.

Uitslagen:

Zaterdag

Cagliari - Sassuolo 2-1Lazio - Milan 3-1

Zondag

Verona - Atalanta 1-0Sampdoria - Palermo 1-1Juventus - Chievo 2-0Parma - Cesena 1-2Inter - Torino 0-1Fiorentina - Roma 1-1