BBC censureert spandoek Standard-fans

© pn

Ook in de buitenlandse media werd er vol ongeloof gekeken naar het spandoek van de Standard-fans voor de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht. De BBC censureerde de banner zelfs, zodat het hoofd van Defour niet te zien was. Ook in andere landen was het spandoek hoofdpaginanieuws.

jtp

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De BBC heeft het over een 'horror banner', uitgerold door de fans van Standard. Het kiest er zelfs voor om de tifo te censuren, waardoor het afgehakte hoofd van Defour niet te zien is. De Daily Mail, een van de Engelse sensatiekranten, noemt de banner beledigend, maar focust vooral over de manier waarop Defour rood pakte.

De banner bereikte ook onze noorderburen. Zo kopt Algemeen Dagblad: 'Schandalig spandoek werpt schaduw over Belgische topper' en noemen de actie verder in het artikel zelfs 'walgelijk'. De Telegraaf heeft het over een 'onsmakelijke verrassing voor Defour.

Bij L'Equipe, de leidinggevende sportkrant in Frankrijk koppen ze 'De supporters van Standard choqueren'. Bij Marca wordt er gewag gemaakt van een 'brutale banner' van de Standard-aanhang.Bij het Duitse Express zijn ze duidelijk: 'Dit gaat duidelijk te ver. Rivaliteit in het voetbal, goed en wel, maar dit is gewoon smakeloos.' De Gazetta dello Sport spreekt zelfs over 'una coreografia macabra e di cattivissimo gusto', ofwel 'een macabere coreografie die van weinig smaak getuigt'.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen