Cavendish wint slotetappe Tour de San Luis

Mark Cavendish heeft de zevende en laatste etappe in de Tour de San Luis op zijn naam geschreven. De Brit van Etixx-Quick.Step was sneller dan Fernando Gaviria en neemt revanche voor twee verloren sprints eerder deze week. De Argentijn Dani Diaz is eindwinnaar en wint zo zijn tweede titel in Argentinië.

jtp

Wielrennen op Sportwereld.be

Negen renners probeerden het peloton voor te blijven in de slotetappe naar San Luis: Voeckler, Niemiec, King, Bandiera, Finetto, Malori, Moyano, Golas en Gastauer. In een redelijk vlakke etappe van 122,4 km lang reden de negen vluchters een maximumvoorsprong bijeen van drie minuten.

Onder impuls van een jagend peloton slonk de voorsprong van de vluchters al snel tot een handjevol seconden.Etixx-Quick.Step, Lampre Merida en het Colombiaanse nationale team mengden zich in de debatten en brachten alles opnieuw bij elkaar. Mark Cavendish was gebrand op revanche, nadat hij tweemaal het onderspit moest delven voor de jonge Gaviria, en was op de afspraak. De Brit sprintte deze keer wél het snelst en kwam als eerste over de lijn. Mareczko werd derde. Het is meteen ook de eerste overwinning van het seizoen voor Cavendish.

Dani Diaz is voor de tweede keer in zijn carrière eindwinnaar, Rodolfo Torre eindigt op plaats, op 1’05” van Diaz, Nairo Quintana mag als derde op het podium, op 1’34” van de eindwinnaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

'Het team was zeer gemotiveerd na de nipte nederlagen eerder deze week', liet Cavendish na afloop optekenen. 'Ik was twee keer tweede in de sprint en Michal Kwiatkowski kwam als tweede over de streep in de tijdrit. We wilden de Tour de San Luis afsluiten met een zege, want we reden goed samen als een team. We wilden een resultaat neerzetten en dat is ook gelukt', aldus een tevreden Cavendish.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen