Geraardsbergen betaalt 50.000 euro voor passage Ronde over de Muur

De Muur van Geraardsbergen past dit jaar opnieuw in het parcours van de Ronde Van Vlaanderen, maar aan die passage hangt wel een stevige kostprijs vast. Geraardsbergen legt 50.000 euro op tafel om de Muur opnieuw in het parcours op te nemen. Dat verklaarde de schepen van sport, Véronique Fontaine aan TV Oost. Dendermonde koos ervoor om niet te betalen voor de passage van de Ronde. Het gemeentebestuur besliste om de gevraagde 35.000 euro te investeren in de lokale sportclubs.

jtp

Zo ziet de nieuwe start van de Ronde Van Vlaanderen eruit

© ATV

Deze week werd de nieuwe Ronde Van Vlaanderen officieel voorgesteld. Ditmaal vertrekt De Ronde niet meer vanuit Brugge, maar vanuit Antwerpen. Een volledig nieuw parcours dus, met ook een nieuwe aanloopstrook richting de finale in en rond Oudenaarde. Zo zullen de renners voorgesteld worden op de Grote Markt in Antwerpen, waarna het peloton richting Linkeroever en Burcht trekt.

Zeven steden en gemeenten vormen de volgende drie jaar in de Ronde van Vlaanderen de nieuwe vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen. Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem zijn deze zeven “Dorpen van de Ronde”, zo maakte organisator Flanders Classics woensdag bekend. Lees hier meer over de Dorpen van de Ronde!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer