Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit zijn onze tv-tips voor vanavond

De deelnemers aan de huidige editie van Peking Express.

De warmte beu en op zoek naar verfrissing voor de buis? Wij helpen u alvast op weg met onze tv-tips:

Peking Express, de finale

Vanuit een Cambodjaans dorp in Thalabarivat liften de duo's richting eindmeet: het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor Wat in Cambodja. Alle amuletten die finalisten Siham en Hicham, Brecht en Cedric en Ann-Sophie en Laura de voorbije weken hebben verdiend, kunnen in deze laatste etappe worden verzilverd.

Peking Express, om 20.35 uur op Q2

James Camerons meesterwerk

In de toekomst levert het geavanceerde computersysteem Skynet een hevige strijd tegen een kleine groep menselijke rebellen. Wanneer Skynet op het punt staat de oorlog te verliezen, stuurt het systeem een cyborg naar het verleden, de Terminator.

De Terminator-filmreeks is inmiddels uitgegroeid tot een cultureel fenomeen, maar geen enkele van de vervolgfilms kan tippen aan The Terminator, het meesterwerk van James Cameron dat alles in gang zette. De regisseur moest met budgettaire beperkingen en weinig geloofwaardigheid aan het werk met zijn eigen scenario, maar uiteindelijk leverde hij een baanbrekende sf-film af die heel het genre op zijn kop zette. Zo lanceerde Cameron ook de carrière van Arnold Schwarzenegger, die met zijn rol van meedogenloze en onstuitbare moordmachine uitstekend tot zijn recht kwam.

Schwarzenegger in de vervolgfilm 'Terminator 3: Rise of the Machines'.

The Terminator, om 20.40 uur op CAZ

Raadsels en puzzels in Parijs

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre, omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook omdat de man voor hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.

Raadsels en puzzels in Parijs

De raadsels en puzzels uit De Da Vinci Code worden er in sneltreinvaart doorheen gejaagd, zodat kijkers die het verhaal nog niet kennen moeite zullen hebben om de lijn te volgen. Toch heeft de film genoeg in huis om te blijven boeien. Tom Hanks is prima gecast voor de hoofdrol en vormt een erg charmant duo met Audrey Tautou.

The Da Vinci Code, om 20.40 uur op VTM

Forever Pure

Beitar Jeruzalem F.C. is het meest populaire voetbalteam van Israël, de enige club in de hoogste klasse die tot voor kort nog nooit een Arabische speler had aangeworven. Halfweg het seizoen 2012-2013 tekende de club twee moslimspelers uit Tsjetsjenië. De deal was de aanleiding tot de meest racistische campagne ooit in de Israëlische sportwereld.

Forever Pure, om 22.05 uur op Canvas

Brian Cloughs dagen als trainer van Leeds United

Voor zijn successen met Nottingham Forest, waarmee hij in 1979 en 1980 de Europacup I won, beleefde Brian Clough een moeilijke periode van 44 dagen bij Leeds United. De club weet bijna geen wedstrijden te winnen en Clough staat op het punt om ontslagen te worden.

Michael Sheen als Brian Clough.

Michael Sheen geeft in dit biografisch drama op schitterende wijze gestalte aan coach Clough en regisseur Tom Hooper (The King's Speech) weet alle sportclichés netjes te omzeilen. Deze intelligente voetbalfilm zal ook niet-voetbalfans bekoren.