© AP

Stan Wawrinka niet voorbij Mannarino in Miami

Zevende reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-8) is er zondag niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het met 5.381.235 dollar gedoteerde Masters 1.000-toernooi van Miami te plaatsen. De 30-jarige Zwitser moest in de derde ronde in twee tiebreaks het hoofd buigen voor de Fransman Adrian Mannarino (ATP-32). Na 2 uur en 12 minuten stond er 7-6 (7/4) en 7-6 (7/5) op het scorebord.

Wawrinka is niet goed bezig in de Verenigde Staten. Eerder deze maand ging hij er in Indian Wells al in de tweede ronde uit. Het seizoen was nochtans veelbelovend van start gegaan voor de winnaar van het Australian Open 2014, met een halvefinaleplaats in Melbourne en toernooizeges in Chennai en Rotterdam.

Mannarino doet het dan wel weer uitstekend. De 26-jarige Fransman bereikte in Indian Wells voor het eerst in zijn carrière de achtste finales van een Masters 1.000. Daarin bleek de Schot Andy Murray (ATP-4) met tweemaal 6-3 te sterk. In Miami komt hij nu tegenover de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-52) te staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer