Club Brugge mist kansen, Standard overleeft en blijft leider

© Belga

© Belga

thumbnail: null
thumbnail: null

Club Brugge is er in eigen huis niet in geslaagd om leider Standard van de troon te stoten. Blauw-zwart versierde tal van kansen en verdiende vooral voor rust een goal maar vergat te scoren. De Rouches hielden stand en blijven dus op kop in Play-off 1. Club Brugge blijft tweede op één puntje maar kan later vanavond nog bijgehaald worden door Anderlecht, dat om 18u in Genk nog speelt.

vermi

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge begon furieus aan de partij en drukte de Luikenaars terug, met een resem kansen tot gevolg maar Kawashima ranselde de bal uit zijn doel. Aan de overkant zag Ryan nagenoeg geen bal, al kon Gumienny de bal wel op de stip hebben gelegd toen Simons Carcela neerlegde in de zestien.

Na een minder tussenstuk pakte de thuisploeg uit met een slotoffensief op slag van rust. Lestienne, De Sutter en Refaelov konden Kawashima echter niet te grazen nemen. Standard stelde daar weinig tegenover en moest tal van corners toestaan, al kreeg Ezekiel vlak voor rust nog een reuzekans op de 0-1.In de tweede helft ging de thuisploeg aanvankelijk door op hetzelfde elan maar ook nu vergat het te scoren. Na een kwartier konden de Rouches het evenwicht echter herstellen en zakte het tempo. Preud'homme probeerde het tij nog te keren met de inbreng van Vazquez en Castillo maar kansen werden niet meer afgedwongen en naarmate het einde naderde namen de akkefietjes de bovenhand. Club Brugge finishte uiteindelijk met veertien hoekschoppen, Standard kreeg er welgeteld eentje maar de wedstrijd eindigde zoals ze was begonnen: 0-0.Standard doet daarmee de beste zaak en blijft leider. Van de nog vijf af te werken wedstrijden speelt het bovendien drie keer op Sclessin.

Belangrijkste fases:4' Op voorzet van Meunier kopt Tom De Sutter over doel.6' Blauw-zwart blijft drukken. Meunier doet het acrobatisch met een omhaal, Kawashima ranselt de retro uit zijn doel.9' Bia steekt door naar Carcela. Die gaat voorbij Simons, de Brugse kapitein is te laat en tikt het been van Carcela aan. Voor hetzelfde geld gaat de bal op de stip maar Gumienny laat doorspelen.12' Vrije trap Club. Refaelov krult het leer over de muur, de Japanse goalie bokst van onder de lat in hoekschop.25' Opare komt eens mee en levert een goeie voorzet af in de rug van de thuisdefensie. Ezekiel en Batshuayi liggen op de loer maar Ryan is attent.29' Jorgensen speelt in op Refaelov. Na een prachtige sleep van de lichtvoetige Israeliër haalt hij laag overhoeks uit, Kawashima duwt weg. 39' Vadis heeft ruimte en kapt naar binnen. Zijn schot naar de korte hoek wordt onschadelijk gemaakt door Kawashima.42' Lestienne krijgt het leer na een korte hoekschop en pakt uit met een verraderlijk schot. Kawashima moet alweer een hoekschop toestaan.44' Vadis zet voor naar de tweede paal. De Sutter wint het kopduel van Kanu en kopt net aan de verkeerde kant van de paal.45' Opare met alweer een goeie voorzet. Ezekiel kopt redelijk vrijstaand aan de tweede paal een metertje naast.47' Een verraderlijk schot van Jorgensen gaat naast maar Gumienny had al gefloten voor een vermeende fout van Refaelov. Het was echter de Israeliër die in de zestien onderuit gehaald werd door een uitglijdende Mpoku.49' De Rouches ontsnappen alweer op een hoekschop. De knal van Duarte blijft hangen in en bos van spelers. De Sutter en Meunier kunnen in de herneming ook niet afronden.52' Mpoku houdt enkele belagers af en zet voor. Ezekiel kopt recht omhoog en pakt dan uit met een fraaie volley niet zo ver over de lat.65' Slimme pass van Opare op Batshuayi. Die wil schieten maar wordt afgeblokt door een broodnodige sliding van Engels.69' Jorgensen is te laat bij een tackle op Carcela, vlak voor de bank van Standard. Terechte gele kaart. Luzon en co reageren echter veel te furieus en Vukomanovic vliegt naar de tribune.85' Vazquez opent mooi naar Castillo, die speelt in op Lestienne maar Ciman werkt in extremis weg.Opmerkelijk:Standard en scheidsrechterlijke beslissingen: het blijft elke wedstrijd een heikel punt. Zo werden de Rouches een strafschop onthouden toen Simons Carcela neerlegde in de zestien. De Luikenaars mochten echter ook blij zijn dat Serge Gumienny de gele kaart op zak hield voor Vainqeur, die alweer nadrukkelijk voor zijn tiende geel kartonnetje solliciteerde. Ook Luzon zelf mocht blij zijn dat niet hij maar zijn assistent Vukomanovic na een duw tegen Jorgensen naar de tribune werd gestuurd. De Israëliër ging neus aan neus staan met Timmy Simons, zonder gevolg deze keer. Niet alleen tegenslag, dus...

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be