Direct naar artikelinhoud

"Colruyt opent komende jaren tot 20 Cru-winkels"

De Cru-winkel in Overijse.Beeld PHOTO_NEWS

Supermarktketen Colruyt opent in het voorjaar van 2016 twee nieuwe Cru-winkels, een in Wijnegem en een in Gent. Cru draait volgens de initiatiefnemer om eenvoudige, maar hoogwaardig producten. Een eerste winkel in Overijse overtreft volgens de uitbater de eigen verwachtingen, al worden geen concrete financiële resultaten gegeven.

Voorzichtig wordt binnen dit en een aantal jaren gedacht aan een kleine twintig winkels. Er loopt ook een denkpiste om een eethuis in het Cru-concept te integreren.

Een Cru-winkel kent een aanzienlijk kleinere winkeloppervlakte dan een gemiddelde Colruytwinkel. Het assortiment is bewust beperkt tot zowat 850 producten. "We willen de keuzestress van de klanten zo veel mogelijk wegnemen", zegt Jean-Pierre Roelands, directeur winkel-concepten van de Colruytgroep.

Naar aanleiding van de eenjarige opening van de winkel in Overijse maakte Colruyt een stand van zaken op. "De resultaten liggen boven de verwachtingen, tamelijk impressionant", aldus Roelands. Concrete financiële resultaten wil hij echter niet geven.

In de nabije toekomst zijn er twee winkels gepland. Een ervan komt naar verwachting tegen april/mei in Wijnegem bij Antwerpen, in het zogenaamde project 'Kanaal'. Op de site is in een oude mouterij nu een kunsthandel van Axel Vervoordt. Wanneer Cru er zich vestigt, zullen er een kleine veertig werknemers aan de slag kunnen. De andere nieuwe winkel is voorzien op de Kouter in Gent en opent ongeveer gelijktijdig.

Op de langere termijn denkt men aan zowat vijftien tot twintig winkels, dit "in de komende jaren". Wel wil Roelands naar eigen zeggen de resultaten van de eerste drie winkels afwachten.

Er wordt ook nagedacht over een eethuis, met Cru-producten. Dat project zou in het voorjaar in Overijse kunnen starten. Ook de verkoop van maaltijdboxen of internetverkoop van Cru-waren zijn mogelijk.